Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Corrupcio
22 feb 2007
Creat: 22 feb 2007

Els polítics i els mossos obvien l'existència de la justícia

Anys després de la mort del dictador encara no existeix un veritable estat de dret. La separació del poder judicial dels poders legislatiu i executiu és quasi invisible, sobretot, en els relacionats amb els moviments socials.
A Catalunya,i amb menys de dues legislatures complertes, s'ha fet evident que el poder judicial no ha pogut mantenir el requisit de la independència respecte el poder executiu i hem vist que quan els interessa als decisors dels governs o de la policia, la justícia pot ser aplicada de forma repressiva que pot arribar a mantenir innocents a la presó. Només cal repassar els casos, entre d'altres, dels presos del 4f, del comando Dixan i, recentment, de la detenció de la Núria a Girona.
Per altra banda, ara mateix, un jutge, i sobretot si és jutgessa, pot pintar menys que un membre del cos policial, com és el cas dels mosso d'esquadra en aquesta ciutat. Això s'ha vist, clarament, en els darrers desallotjaments de la Makabra, o de l´única okupa de dones, la Mambo, on els desallotjaments s'han dut a terme sense ordre judicial i amb la sopresa del mateix jutge responsable.

+info:: >>>corrupció i poder

Tot això sense oblidar-nos que els programes i estatuts de tots tres partits, i les respectives declaracions ideològiques, remarquen el seu compromís amb la justícia social. Aquesta concepció de la justícia es deu haver quedat només en el paper, perquè el que veiem a Barcelona, on fa més de vint anys que hi governen, és que els rics cada vegada són més rics, la classe mitja cada cop més endeutada i precaritzada i la pobresa cada dia més nombrosa. En l´escenari de disseny de ciment de Barcelona, marca registrada, i sota la curiosa mirada dels milions de turistes que gaudeixen d´una ciutat, majoritàriament dedicada al sector serveis, la ciutat s'ha tornat excloent per a la majoria de barcelonins en pro dels rics i dels turistes.
Però res és oblit o ignorància, els polítics saben molt bé que vol dir "justícia", però, la gran majoria, abandonen l'honestedad quan arriben al poder. És trist i lamentable observar, i patir, com la "justícia" s´utilitza per fer callar els qui molestenm, perquè, públicament, visibilitzen la realitat d'aquest país.

[7feb-1mar]UBdiagonal I cicle de conferències sobre el socialisme

notícies relacionades: els mites immobiliaris dels nostres temps ::: article desallotjament planeta o mambo ::: Hereu no autoritza els de l'Acampada Don Quijote

Sindicato Sindicat