Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Criminalització
14 feb 2007
Creat: 14 feb 2007

La llei antiterrorista torna a colpejar la dissidència

[17mar]19h. Portal de l'Àngel. Manifestació per la llibertat de la Núria

El dia 7 de Febrer set furgones dels mossos d’esquadra amb 50 policies amb la cara tapada, van assaltar Kan Rusc de forma desproporcionada, i detingueren a la Nuri. Els suposats motius del per què la policia fa aquest escorcoll són el de pertinença a banda armada i possessió d’explosius. El detonant d’aquesta operació és l’existència d’una llibreta i divers material de difusió anarquista, que se li va incautar dues setmanes abans en un control al tornar d’una manifestació contra els abusos de poder a Olot. Un cop segrestada se li aplica la llei antiterrorista i se l’enduen a la comissaria del mossos de la Zona Franca a Barcelona, on es passa dos dies detinguda i incomunicada.

El divendres 9 és portada a Madrid a l’Audiència Nacional, davant del jutge Santiago Pedraz. Durant la declaració li fan preguntes sobre el contingut de la llibreta però sobretot sobre la relació política que pugui tenir amb Juan, detingut el 21 de desembre i posteriorment empresonat a Soto del Real, pendent d’extradició a Itàlia.

El jutge Santiago Pedraz decreta presó preventiva per la Núria i ordena l’ingrés a Soto del Real, sota l’acusació de col•laboració amb banda armada. La investigació segueix oberta sota secret de sumari i fins que el jutge no faci la revisió del cas en unes setmanes, la Núria haurà de romandre a presó.

Un cop més els cossos repressius de l’Estat amb la complicitat dels mitjans de comunicació opten per reprimir i empresonar les persones que es solidaritzen en contra la repressió estatal.

+info: >>>criminalització i repressió + el5ud.Org

[17feb]dissabte, 12h als DespullatsConcentració a Tarragona per la núria

[Manifestació] 24 Febrer-Girona-19:00h-Subdelegació del Govern a Girona (Gran Via Jaume I)
[Concentracions] Tots els Dimecres 19:30h a la seu d'ICV-EUiA a Girona (crta. Barcelona, 5)

Notícies relacionades: Witness. mira'l, graba'l, canvia'l ::: S'està produint una ofensiva ::: Sumario 8/97: 1º sessió d'un judici polític ::: Última hora Kork 32; Se suspèn el judici però es manté la manifestació! ::: Judicis a Navarra ::: España: entre les dictadures i la democràcia ::: Vagues de fam, nens, ràdios i blocs: les formes de comunicació del poble sahrauí ::: Libertat anarquistes grecs ::: [IRLANDA] Els 9 de Raytheon ::: Un any després... 4f...segrestats per l'Estat Espanyol :::

+ info cas nuri:

[10 Febrer][Manifestació a Girona]Crònica + Fotos + Video ::: [Material]Cartells ::: Reportatge, Alliberem a la Núria, autoinculpem-nos!, Núria Pòrtulas som totes i tots, Paraules des de l'altre presó

[Escriu a la Núria]

NÚRIA PORTULAS OLIVERAS
CENTRO PENITENCIARIO MADRID
AP 200 COLMENAR VIEJO
28770 MADRID

Sindicato Sindicat