Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
especulacio
15 oct 2006
Creat: 15 oct 2006

V de "Vivienda" i de Veritat

Les causes reals i les causes aparents mai no coincideixen quan parlem a nivell polític. La Cimera de ministres europeus d'habitatge ha estat ajornada per motius "oficials" de seguretat i per no interferir en el començament de la campanya electoral catalana. Però més enllà de la lletania dels mass media tradicionals hi ha una altre possible motiu. Treure les imatges del tub llançacohets al Macba mil i un cops amb referències constants a la "maldat dels antisistema" és una mostra més d´un periodisme professional pretesament rigorós i objectiu ple de demagògia que etiqueta genèricament i criminalitza els diferents i heterogenis moviments socials i les seves respectives lluites.

>>> Per més info actualitzada: bcn.vdevivienda.net + vivienda.todaviapordeterminar.com + secció especulació

Les causes reals i les causes aparents mai no coincideixen quan parlem a nivell polític. La Cimera de ministres europeus d'habitatge ha estat ajornada per motius "oficials" de seguretat i per no interferir en el començament de la campanya electoral catalana. Però més enllà de la lletania dels mass media tradicionals hi ha una altre possible motiu. Treure les imatges del tub llançacohets al Macba mil i un cops amb referències constants a la "maldat dels antisistema" és una mostra més d´un periodisme professional pretesament rigorós i objectiu ple de demagògia que etiqueta genèricament i criminalitza els diferents i heterogenis moviments socials i les seves respectives lluites. Després de treure al carrer milers de persones per protestar festivament per les polítiques d'habitatge i a dues setmanes de les eleccions al parlament de Catalunya la situació era ben clara: la classe política, empresaris, financers i les corporacions informatives no podrien pair que milers de persones sortissin a les TV´s de mig món protestant a fora del recinte de la cimera. Perquè la perversitat de la llei del sòl, la llei urbanística i la Vergonyosa política d'habitatge dels polítics catalans i espanyols on els "pelotazos" urbanístics, el finançament al més pur estil mafiós dels partits polítics i l´absència total de cap tipus d´interès per sol-lucionar el problema quedaria massa evident als ulls de l´opinió pública. No és qüestió de construir més o menys habitatges de protecció oficial (també a preus inassequibles) ni de sortejar pisos barats (com si haguéssim de renunciar als drets fonamentals per a participar en una loteria) sinó de reformar estructuralment el mercat immobiliari (juntament amb les lleis d'urbanisme i del sòl) per impedir que l'habitatge, un dret fonamental, continui essent una mercaderia. Així que és molt possible que la Veritat no sigui la por als aldarulls, les FSE tenen mitjans per garantir la seguretat de la cimera, sinó la por a la Veritat i que aquesta arribi i cali a la ciutadania: No hi ha cap interès polític per resoldre el problema i es vol evitar un debat sincer sobre la qüestió costi el que costi. Per tant, ara més que mai V, de "Vivienda" i de Veritat.

>>> Es mantenen les protestes previstes pel dilluns 16 Oct:

:: 17h en parada del Metro Zona Universitària L3: acte simbòlic al lloc de la cimera.
:: 20h Plaça Sant Jaume: concentració, cassolada, punt informatiu...
:: Comunicat de l´assemblea popular per la vivenda de barcelona en resposta a l´ajornament de la cimera de ministres de la vivenda de la UE.

>>> Convocades cassolades per als dies previs a les eleccions al parlament de catalunya: 1 - 2

Sindicato Sindicat