Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
america llatina
18 ago 2006
Creat: 18 ago 2006

Revolta popular a Oaxaca

L'estat de Oaxaca, especialment la ciutat de Oaxaca, continua en peu de guerra en un conflicte que porta ja 3 mesos. El que va començar sent una lluita magisterial per demanar millores laborals, ha acabat covertint-se, des de l'intent de desatllotjament del plantón del zócalo el 14 de juny, en una lluita popular generalitzada contra el governador del PRI de Oaxaca Ulises Ruiz i tot el seu gabinet de govern.

La repressió exercida durant l'intent de desallotjament va ser sagnant i també fou una de les causes de la implicació de moltes més organitzacions socials, col·lectius i individus que van ajudar amb la resistència al desallotjament i amb la recuperació d'eixe espai ocupat i de molts altres de nous.

Actualment la situació continua sent molt crítica i s'ha detectat un augment en les pràctiques repressives per part del govern d'Ulises Ruiz amb diversos morts, desapareguts i detinguts, i una deriva d'alguns sectors cap a posicions més institucionalitzades.

Escolta àudios: Atac paramilitar a Radio Universidad ::: Dispars de policies contra manifestació

més info: Indymedia Oaxaca ::: >>>américa llatina

notícies relacionades: fotos sobre el conflicte a Oaxaca ::: Atentat contra magonista ::: Report dels darrers dies a Oaxaca ::: [Oaxaca] Resumen final del Foro Contruyendo la Democracia y la gobernabilidad ::: Exigeixen a Oaxaca que s'ature la represssió contra el moviment popular

Sindicato Sindicat