Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
antifeixisme
05 jun 2006
Creat: 05 jun 2006

Els maquis: dones i homes resistents al bosc

Entre els fets relacionats amb la guerra i la revolució a l'estat espanyol, existeix, fins i tot encara, un fenomen oblidat i tergiversat per gran part de la historiografia oficial; la història dels maquis. Aquest moviment de resistència antifeixista es desenvolupà quan els feixistes van donar per acabada la guerra i a dia d'avui encara està present en la memòria de molta gent. Personatges com Marcel·lí Massana, Ramon Vila, guerriller i anarquista també conegut com a l'home del bosc, Quico sabaté o Josep Lluís i Facerias , el Face, foren uns dels personatges més coneguts d'aquest període tan important per a la història de l'antifeixisme català.

Diferents col·lectius de diverses comarques de Catalunya, any rere any, organitzen un homenatge als maquis amb diferents activitats, marxes, concerts... De moment ja en van IX.

Al juny comença la IX Marxa-Homenatge als Maquis, 2006

infos relacionades: Descobreixen 73 fosses de presos del penal franquista del tossal Ezkaba ::: El jutjat atura les obres de la fossa republicana al cementiri de València ::: 26.000 persones republicanes soterrades en fosses comunes al cementiri de València

+info: >>>antifeixisme + Marxa maquis

Sindicato Sindicat