Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
ecologia
23 mar 2006
Creat: 23 mar 2006

L'Aigua, un dret

Més de mil milions de persones al món no tenen accés a l'aigua potable. Més de dos milions no disposen de serveis higiènics adequats i la mortalitat anual per malalties trasmeses via l'aigua s'estima en més de cinc milions. A més, els darrers 30 anys han vist un declivi d'un 50% en les poblacions d'espècies d'aigua dolça, un percentatge molt alt si es compara amb espècies d'ecosistemes marins i forestals. Aquesta és només la punta de l'iceberg d'una realitat present a tot el món.

Malgrat això, els representants dels països desenvolupats i organismes financers que han participat al Foro Mundial del Agua s'han oposat a incloure a la declaració final el "dret humà fonalmental a l'aigua", argumenten que ho consideren "un assumpte no rellevant". Les nacions en vies de desenvolupament i representants dels moviments socials presents a Mèxic han anunciat que no deixaran d'insistir en aquesta demanda.

L´aigua al nostre entorn: Aigua, desertificació i el debat sobre les energies + [Pla Delta] Comencen il.legalment a capturar els peixos de la Riera Vella per dessecar-la. + Prou camps de golf! [Terres de l'Ebre::Futur en Venda] + Front al camp de golf boicot a La Española + Salvem la riera de Pineda de Mar (Alt Maresme) + Els pous il.legals extrauen el 50% de l'aigua a Espanya

++info::>>>ecologia

Sindicato Sindicat