Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
dones
11 jun 2005
Creat: 11 jun 2005

Quan les dones del fil agafen l'agulla

Quan es fa referència al moviment obrer poques vegades es parla de dones, però en els sectors com el tèxtil fa moltes dècades que les dones obreres estan en lluita. Vagues com la d'Igualada el 1881 o els diàlegs de Teresa Claramunt són un exemple de que la lluita de les treballadores ve d'enrera a Catalunya. Recentment les dones treballadores del Zara tornen a agafar amb força l'agulla per reivindicar millores i denunciar les condicions laborals a les que són sotmeses a Galicia i a Saragossa. Seguint així aquesta força pot arribar arreu.
Més info: La celebració del 8 de març també té a veure amb el tèxtil ::: obreres en lluita per la igualtat a spontex ::: el tèxil, els drets humans i les dones del Marroc :::el paper de les dones en els barris obrers :::
notícies relacionades:es preparen acomiadaments massius en el tèxtil ::: què fer davant la deslocalització? ::: Campanya roba neta ::: crisi del tèxtil, deslocalitzacions i celestica ::: crisi tèxtil i econòmica a igualada ::: modelatge del ser dona en el franquisme

+info :: >>>dones

Sindicato Sindicat