Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
globalització
09 mar 2005
Creat: 09 mar 2005

"Setmanes Fantàstiques" amb el Corte Inglés

El Grup d'Empreses, "El Corte Inglés", una de les multinacionals més importants de l'Estat (controla més del 90% dels grans magatzems espanyols) i amb un gran volum de facturació i beneficis (576,05 milions d'€ nets el 2003) al mercat estatal, amaga rera la seva tant "benèfica imatge" una política empresarial d'explotació dels seus treballadors així com de part activa de la dominació neoliberalista a nivell mundial. O como Empresa de la guerra: Informàtica El Corte Inglés, SA desenvolupa sistemes de informació per l'àrea de Defensa i és membre del "Círculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridad".

En l'àmbit internacional: Denunciem l'explotació a la que sotmet a les dones marroquís a les fàbriques d'Atawassoul (Tànger). Per aprofundir-hi "Moda que aprieta" + la campanya "Roba Neta". També internacionalment se la coneix pel finançament de "think tanks" a l'Amèrica Llatina.

muntatge fotogràfic

+info:: >>>globalització

Als seus centres comercials situats a l'Estat Espanyol, els Sindicats FASGA (finançat i patrocinat per fundacions de El Corte Inglés i amb "seus" en quasi tots els seus magatzems i botigues) i FETICO, amb major representació al sector y a l'empresa netegen el camí d'obstacles a l'empresa per sobrexplotar als seus treballadors Qui pot viure amb una nòmina similar treballant més de 40 hores setmanals?

Impunitat: A més al ser l'empresa de l'Estat Espanyol que més intervé en publicitat, s'assegura una impunitat mediàtica a través del xantatge publicitari als mitjans de comunicació. Sabíeu qui fou el major importador de carn vacuna anglesa amb la síndrome Creutzfeldt-Jakob (mal de les vaquess boges)?

Per si fos poca cosa les actuacions il-legals de l'empresa de seguretat Prosegur, contractada per El Corte Inglés, estan a l'ordre del dia.

Notícies relacionades: Soci del fòrum i explotador infantil. + Les grans superfícies comercials + BBVA vs. Els petits i mitjans comerciants catalans. + Corte Inglés i llibertat digital + De cacera amb fraga durant el desastre del prestige + treballadors d'òpticas 2000


This work is in the public domain.
Sindicato Sindicat