Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

VI Mostra de Cinema Indígena de Barcelona

Data:Diumenge 11 Novembre, 2012, 18:00 - 21:00
Organitzador*:AlterNativa - Intercambi amb pobles indígenes
Descripció: Diumenge 11 de Novembre de 18h00 a 21h00

Contra el vent del nord... Resistència i reafirmació cultural.


>>Projeccions i Cinefòrum

>> Amb la participació de Lolita Chávez, del Consejo de los Pueblos K'iche' (Guatemala), María Ovidia Palechor (poble Yanacona), membre de vàries iniciatives de revitalització del pensament de la dona indígena (Colòmbia), i Jesús Alemancia, membre de la Coordinadora por la Defensa de los Recursos Naturales del Pueblo Ngäbe Buglé y campesino (Panamà).



Ragiñ Epu Mapu. Entre dos mons: missatges d'ancians i joves maputxe (Documental)

Poble Indígena: Maputxe | 51 min | Xile/ Estats Units, 2008 | Direcció i producció: Ariel López

El vídeo documenta la història i la lluita dels maputxe per mantenir viva la seva cultura al Xile actual. Seguint la vida de José Pablo Painen, jove estudiant maputxe, Ragiñ Epu Mapu mostra el conflicte que comporta deixar la comunitat nativa per anar a estudiar a la ciutat. Una història que destaca l'orgull i identitat cultural del poble maputxe, així com els desafiaments davant de fenòmens com l'emigració i l'assimilació.



Tsô'Rehipâri, Sangradouro (Documental)

Poble Indígena: Xavante | 28 min | Brasil, 2009 | Direcció i producció: Divino Tserewahú, Amandine Goisbault i Tiago Torres.

L'any 1957, després de dos segles de resistència, un grup xavante es rendeix a la missió salesiana Sangradouro, a Mato Grosso. Amb excel·lents imatges d'arxiu, la pel·lícula és un bon exemple del que van suposar les missions per als pobles indígenes d'Amèrica Llatina. El documental reflexiona sobre les preocupacions dels xavante a dia d'avui, envoltats per l'agronegoci de la soja, amb la terra i els recursos esgotats, i en mig de tants canvis socials i culturals. Després de segles d'assimilació, aculturació i explotació territorial, preservar la nostra identitat, depèn només de nosaltres?



Racismo (Documental)

Poble Indígena: Nació maya | 12 min | Guatemala, 2009 | Direcció i producció: Asociación Centro de Mujeres Comunicadoras de Guatemala.

Què és el racisme? Quina imatge és té de l'indígena? I de la dona indígena en general? Què s'està fent per canviar aquest imaginari? S'han produït avenços en aquest sentit? Aquestes són les preguntes que es fan un grup de dones comunicadores. El documental, realitzat amb finalitats pedagògiques, cerca respostes a aquestes qüestions i pretén mostrar el racisme sistèmic, estructural i institucional contra l'indígena, encara molt present a la societat guatemalenca.



Nabusimake, Memorias de una Independencia (Docu-Ficció)

Poble Indígena: Arhuac | 37 minuts | Colòmbia, 2010 | Director: Armando Villafaña. Producció: Zhigoneshi (Centro de Comunicación Indígena Sierra Nevada de Santa Marta, Colòmbia).

Realització de videastes indígenes que mostra la narrativa històrica local del poble arhuac en el seu procés de resistència i posterior independència de la sujecció religiosa, cultural i econòmica desplegada per la missió caputxina en els territoris de l'antiga San Sebastian de Rábago (avui anomenada Nabusimake) a la Serra Nevada de Santa Marta, al nord de Colòmbia.
Lloc:Espai Jove de La Fontana c/Gran de Gràcia, 190 L3 Fontana
Adreça:Programa complet a: http://alternativa-ong.org/index.php?option=com_content&view=article&id=121&Item
Preu:gratuït
Mira també:visioindigena.org/
 
 
Sindicato Sindicat