Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

El divendres 6 de març s’entrena el documental ‘ Nosotros no olvidamos’ sobre el caso Pedro Álvarez, a l’Auditori Barradas de l

Data:Divendres 06 Març, 2020, 19:00 - 00:00
Organitzador*:Plataforma Pedro Álvarez y ACATS
Descripció: El divendres 6 de març s’entrena el documental ‘ Nosotros no olvidamos’ sobre el caso Pedro Álvarez, a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat
El llargmetratge narra el cas, encara sense jutjar, de l’assassinat fa 27 anys, d’en Pedro Álvarez, des de l’acompanyament, durant 14 mesos, a la Plataforma i a la família Álvarez a la seva lluita continua contra els abusos de poder.
El pròxim divendres 6 de març, a les 19 hores, l’Auditori Barradas de l’Hospitalet acull l’estrena del documental ‘Nosotros no olvidamos‟, que explica la història del cas Pedro Álvarez. Aquesta producció d‟ACATS (Associació Col·lectiva Audiovisual per a la Transformació Social) explica la inesgotable lluita de la família Álvarez, i de la Plataforma que les envolta, per reclamar justícia per l‟assassinat, fa 27 anys, del jove de 20 anys, suposadament a mans d‟un agent de la Policia Nacional, a l‟Hospitalet de Llobregat. Un llarg camí d‟anys i de tota mena d‟accions per exigir la resolució d‟un crim impune, el qual s‟ha trobat sempre, amb totes les portes tancades, per ser-hi resolt.
„Nosotros no olvidamos‟ és una creació audiovisual col·lectiva: tant des del punt de vista del finançament (aconseguit mitjançant una exitosa i popular campanya de Crowdfunding) com des de la construcció del guió. L‟equip artístic va apostar per un format de seguiment proper i invisible de la feina documentalista, posant l‟accent a les activitats de la Plataforma Pedro Álvarez, i especialment, d‟en Juanjo Álvarez, pare de Pedro i activista social i veïnal, fins i tot abans que el seu fill va ser assassinat impunement. És un documental creat sense cap entrevista, sense cap escaleta prèvia de guió i que intenta alterar al mínim possible el ritme de la lluita i dels seus personatges.
El director del documental, Damià Puig, assegura que la intenció darrera de crear el guió a partir del material enregistrat (unes 700 hores), i no pas prèviament, responia a una voluntat per “integrar a l‟espectador lo màxim possible a aquesta realitat”. Puig, igualment, destaca la gran vàlua del contingut i rams del guió descoberts, donat que el documental
fonamentalment seguia al Juanjo Álvarez i aquest és “un home que viu a peu de carrer, per tant cada desallotjament, manifestació, xerrada antidepressiva al que el convidaven amb poques hores d‟antelació, allí estava intentant-li seguir el ritme, i dic intentant-li seguir perquè no he pogut aconseguir-ho, ja que hi ha dies que en Juanjo pot estar en 3 mobilitzacions diferents.
La campanya de micromecenatge també va permetre presentar el projecte a nombrosos col·lectius arreu tot el territori català i també a la resta de l‟estat. Estan previstos unes 50 projeccions publiques durant els pròxims mesos, i que comptaran amb la presència d‟alguna persona representant de la Plataforma Pedro Álvarez o de la productora ACATS.
Per a realitzar l‟estrena del documental „Nosotros no olvidamos‟ s‟ha escollit un lloc molt especial, l‟Auditori Barradas de l‟Hospitalet, la ciutat on va ser assassinat el Pedro Álvarez i que des de llavors ha expressat des dels seus moviments socials i veïnals la seva solidaritat amb la família Álvarez i on les enganxines que recorden el crim de Pedro Álvarez són part del paisatge urbà des de fa dècades. Es torna al lloc on va passar tot, i al qual torna cada any la família per fer una ofrena floral en rècord d‟en Pedro Álvarez cada 15 de desembre.
Per ampliar informació n Mail: plataformapedroalvarez ARROBA gmail.com
Tel: 630117275 Web: plataformapedroalvarez.com Twitter: @PlataformaPedro
Facebook e Instagram: Plataforma Pedro Álvarez
Lloc:Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat Rambla Just Oliveres 56
Mira també:plataformapedroalvarez.com
 
 
Sindicat Terrassa