Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Inauguració de la expo "Miquel Pedrola, del vestigi a la memòria"

Data:Dimarts 15 Novembre, 2016, 19:00 - 20:30
Organitzador*:Casa de la Barceloneta 1761
Descripció: S’INAUGURA L’EXPOSICIÓ “MIQUEL PEDROLA. DEL VESTIGI A LA MEMÒRIA”
 L’exposició relata la història d’un milicià del POUM mort al front d’Aragó
 També és la història d’un barri (la Barceloneta) que s’uneix per salvar de l’oblit la pintada dedicada al jove mort l’any 1936
 Les escoles que ho demanin podran tenir l’exposició


El proper dimarts 15 de novembre a les 19h. tindrà lloc a la Casa de la Barceloneta la inauguració de l’exposició “Miquel Pedrola. Del vestigi a la memòria”. En l’acte inaugural es farà una presentació de l’exposició a càrrec de Dani Cortijo, historiador i autor de l’exposició, que comptarà també amb l’assistència d’Amada Pedrola, filla de Miquel Pedrola, que vindrà des de Limoges, França (el seu lloc de residència habitual) per explicar en primera persona la seva experiència.
A través d’un relat articulat en set lones tipus rollup i un vídeo l’exposició explica paral·lelament dues històries: d’una banda la de la lluita amb les institucions per conservar la pintada de Miquel Pedrola des de la seva descoberta (2008) fins a la seva restauració i conservació. I de l’altra, la del propi milicià, que és la trepidant investigació que Dani Cortijo va dur a terme quan intentava justificar, juntament amb els veïns de la Barceloneta, els motius pels quals s’havia de conservar aquella pintada feta durant la guerra civil i que el porten a descobrir l’existència d’una família separada per la guerra i una filla pòstuma: Amada Pedrola.
Amb un disseny atractiu que inclou fotografies de l’època, curiositats destacades i imatges que ha aportat la família Pedrola, l’emotiu relat convida a fer una reflexió final sobre la memòria històrica que no deixarà a ningú indiferent. A més a més es podràveure un vídeo inèdit amb imatges del viatge d’Amada Pedrola al front d’Aragó, on va retrobar-se amb el passat. El vídeo està realitzat pel director de cinema Yonay Boix.
“Miquel Pedrola. Del vestigi a la memòria” es podrà visitar des del dia de la inauguració i fins el 31 de gener de 2017. Després d’aquest període l’exposició quedarà a disposició dels instituts que la sol·licitin de manera gratuïta, ja que està feta expressament amb un marcat caràcter pedagògic i pensada per ser transportada amb facilitat per a que en puguin fer ús a les escoles.

Dia: dimarts 15 de novembre
Hora: 19h
Lloc: Casa de la Barceloneta (C/Sant Carles 6, 08003 Barcelona)
Intervindran: Dani Cortijo (historiador)
Amada Pedrola (filla pòstuma de Miquel Pedrola)
Lloc:Casa de la Barceloneta 1761 (C/Sant Carles 6, 08003 Barcelona)
Adreça:C/Sant Carles 6, 08003 Barcelona
Preu:Gratis, per suposat
Mira també:www.altresbarcelones.com/2016/11/ja-tenim-exposicio-miquel-pedrola-del.html
 
 
Sindicato Sindicat