Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

MOSTRA DE CINEMA RURAL


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Data:Divendres 08 Juliol, 2016, 18:00 - 00:00
Organitzador*:CALAFOU
Descripció: Crear rets intercanviar treballs i fomentar produccions fetes lluny dels centres urbans son algunes de les propostes de la primera edició de «La Monstra de L'Anoia», mostra de cinema i fotografia rural. El festival serà els dies 8 i 9 de juliol, enmig d'un escenari completament cinematogràfic: Calafou, una antiga colònia industrial del segle XX que, any rere any guanya vida en les ruïnes d'una explotació tèxtil.

Milers de persones abandonen l'atrafegada vida de les ciutats catalanes per viure una quotidianitat sense tants cotxes i hores marcades. Buscant justament retratar en imatges la vida, el dia a dia, les maneres de pensar de qui no pertany en cos o anima a l'atmosfera urbana, és el motiu pel que sorgeix la idea de fer una mostra que parli sobre lo rural.

Des de juny que estem rebent treballs de productores i creadores autònomes, les inscripcions estan obertes fins el proper divendres 24 de juny i té dues categories, exhibició de pel·lícules i instal·lacions i exposicions fotogràfiques.

La mostra comptara també amb tallers d'edició de vídeo amb software lliure, captació de so, narratives digitals amb tecnologies mòbils, i construcció i fotografia amb càmeres pinhole, entre d'altres.

Sobre Calafou
La Monstra es farà a Calafou, una antiga colònia tèxtil fundada cap el 1850 al municipi de Cabrera d'Anoia, al riu Anoia. Cap els vols de 1960 va ser abandonada pels seus habitants, però va mantenir la seva activitat industrial, amb varies empreses fent us de les naus així com de la hidroelèctrica de l'antiga turbina hidràulica. Al 2004 un incendi va cremar una fabrica de pintures cosa que accelerà el seu abandonament final.

Des de 2011 esta essent re-habitada gracies a la Cooperativa Integral Catalana sota els principis d'ecologia, horitzontalitat en la presa de decisions i nous usos productius. Les seves residents ho fan sota la formula de cessió d'us dels espais productius i els habitatges.

Calafou neix amb la vocació de construir una alternativa potent al marge del capital. Per això vol ser un punt de trobada i recursos compartits a nivell de coneixements, experiències i espais per fomentar aquestes alternatives.
Lloc:Calafou, Vallbona d´Anoia.
Preu:A la gorra
Mira també:www.calafou.org trayectos.org/lamonstra
 
 
Sindicato Sindicat