Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Exhibició oberta

Activitats centre social Can Masdeu (PIC)

Data:Diumenge 05 Juny, 2016, 11:30 - 20:30
Descripció: JORNADA: SOLIDARITAT, POR I REPRESSIÓ
Bones,
Aquest diumenge portaran el centre social el grup de suport de 3 joves de Lleida, solidaris amb una campanya que presos de tot l'Estat van dur a terme en contra dels matractes i les tortures dins dels centres penitenciaris. Proposen una programació que combina xerrades al voltant de la presó, dinàmiques per reflexionar i experimentar la por o la privació de llibertat, tallers i activitats per la canalla i un concert per acabar la jornada. Esperem que us animeu a venir!
A terra els murs de les presons!


Jornada: Solidaritat, por i repressió.

A l'octubre de 2011 entre 40 i 60 presos de totes les presons de l'Estat espanyol, van organitzar i començar una Campanya Contra les Tortures i Maltractes a les presons (c=t).
Es va acordar fer vagues de fam simbòliques cada primer de mes, acompanyat de denúncies al Congrés dels Diputats per la seva responsabilitat política en l'existència de tortures i morts a les presons. També als Jutjats de Vigilància Penitenciaria per la seva responsabilitat directa, i a diferents institucions oficials de prevenció de la tortura per la seva permissivitat i complicitat.
A l'exterior dels murs es van crear grups de suport a presos en lluita, per connectar i coordinar l'interior i exterior, per a que la informació es mogués eficaçment i es fes visible la situació.

L'objectiu marcat era visibilitzar i denunciar la realitat: la dispersió, l'aïllament, el règim FIES, la cadena perpetua encoberta, l'abandó sanitari, les restriccions i censura de les comunicacions, el tracte amb els familiars, l'existència de carcellers homes en les presons de dones, el xantatge dels mòduls terapèutics on la persona presa es la seva pròpia carcelera, el xantatge de l'obtenció de permisos, etc...

A Lleida es va crear un grup de suport arrel de la campanya, que contava amb 4-5 presos. Un d'ells és Juankar Santana, pres molt actiu i constant amb la denuncia dels maltractes. El grup feia concentracions cada primer de mes a pl. Paeria (al centre de la ciutat), per visibilitzar les vagues de fam i els judicis als presos. També assistien com audiència pública als seus judicis, es cartejaven amb els presos i els visitaven, van fer un fanzine amb textos dels 4-5 presos, muntaven xerrades, ajudaven a les famílies, tenien una advocada solidaria per el tema jurídic i pel tràmit de les denuncies.

Arrel de tot això, al setembre de 2012 es va denunciar als 3 joves d'amenaces a un carceller i obstrucció a la justícia. Els acusen a ells per solidaritzar-se amb les injustícies que passen dintre dels centres penitenciaris. Al juliol de 2014 es forma el grup de suport als 3 joves, amb la idea de recolzar i visibilitzar el cas, així com de recordar la tortura a les presons i, com a conseqüència, demanar l'aplicació del Protocol d'Istanbul.

PROGRAMA

11:30 – Presentació + Dinàmiques experimentals sobre la por: Diferents jocs, reflexions i posades en comú en relació a molts elements i pensaments que formen i ens deformen, vist des de la influència que la por i moltes de les seves conseqüències provoquen en les persones que participem d'aquest taller.

12:00 – Ruta Guiada per Can Masdeu. Vols saber com ens organitzem, quins projectes hi ha a Can Masdeu, com ho fem per viure 24 adults i 6 criatures, com va ser la resistència al desallotjament ara fa 14 anys? Durant la ruta explicarem les diferents branques que té el projecte: la comunitat, els horts comunitaris, el centre social, l'educació agroecològica i el bosc comestible i visitarem els espais de la masia i del seu entorn.

12:30 – Performance + Debat - Performance que pretén transmetre, a través de vivències narrades en primera persona, la tensió i la angoixa que se sent al estar tancat i privat de llibertat, la dificultat per a donar a conèixer aquestes situacions i el perill que aquest aporta. Esperem crear un sentiment d'inquietud i generar un debat productiu. No et deixarà indiferent.

12:30 - Contes per a nens i nenes – Contes per a la canalla. Tanquem els ulls, obrim les orelles i viatgem a llocs nous amb olors, colors i sabors exquisits.

14:00 – Dinar

16:00 – Xerrada: Com el poder denuncia per obstrucció a la justícia o al culte als moviments socials - Explicació del cas de repressió de solidaris amb Presos en Lluita a la ciutat de Lleida que van ser jutjats el passat abril i del cas repressiu "Nais Contra a Impunidade" de Galícia, denunciades per demanar justícia per l'assassinat de Diego Viña per part de la guàrdia civil, que seran jutjades el 6 de Juny!

16:30 – Taula Rodona: Campanya L'estat denuncia, la Generalitat s'acarnissa! - Campanya de diferents casos repressius del territori que han sigut denunciats per dues autoritats administratives: la fiscalia de l'estat i, més severament, la Generalitat de Catalunya. Coordinant esforços per desemmascarar els mateixos responsables de les misèries humanes i ecològiques.

18:00 – Joc De Rol OTSOA (inspirat en el joc "el lobo")

18:00 - Túnel Dels Sentits – T´has parat a pensar com ens podem sentir dins dels centres penitenciaris? Que passa amb els nostres sentits quan estan al màxim? Com els utilitzem quan ens sentim privades de llibertat? Entra, experimenta-ho i deixa't emportar pel túnel dels sentits.

19:30 – Música en directe + Sorteig

Durant tot el dia es realitzaran massatges i tindrem diferents tapes i begudes.

--
/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^

PUNT D'INTERACCIÓ DE COLLSEROLA (PIC)
Can Masdeu
Cami Antic de Sant Llàtzer, s/n
08035 Barcelona
twitter: @canmasdeu
FB: Punt d'Interacció de Collserola
www.canmasdeu.net
Lloc:Barcelona
Mira també:www.canmasdeu.net
 
 
Sindicato Sindicat