Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Passi de vídeo/Pel.lícula

"Si può fare" Cinema i bogeria al Banc Expropiat

Data:Diumenge 06 Març, 2016, 19:00 - 21:30
Organitzador*:Banc Expropiat
Descripció: Durant tot el mes de març el grup de Cinefòrum del Banc Expropiat en col·laboració amb el grup d'estudi d'antipsiquiatria organitza un cicle de "Cinema i Bogeria". Cada diumenge a les 19h.

Comencem amb la pel·lícula italiana "Si può fare" sobre les experiències de les cooperatives de treball nascudes arran de la reforma Basaglia.

Diumenge 6 de març 19h

Pel·lícula: Si Può Fare (Es Pot Fer)
Any: 2008 Duració: 111 min.
País: Itàlia
Director: Giulio Manfredonia
Gènere: Comédia crítica
Intèrprets: Claudio Bisio, Anita Caprioli, Giuseppe Battiston, Giorgio Colangeli, Andrea Bosca, Giovanni Calcagno, Michele de Virgilio, Carlo Giuseppe.

Sinopsi: A la dècada dels 70 del segle XX neix el corrent anomenat antipsiquiatria. Aquesta considera que els trastorns mentals no són un problema mèdic, si no un fracàs social en el que les experiències d'un individu són anul·lades per la resta. A rebuf d'aquestes teories, a Itàlia, al 1978, s'aprova la llei Basaglia, per la qual es prohibia la construcció de nous manicomis i la seva transformació en dispositius d'inclusió social. A arrel d'això es van crear al voltant de 2.500 cooperatives socials a tot el país. Sota l'aparença d'una comèdia amable, aquest és un film sobre una d'aquestes cooperatives i una reflexió sobre la possibilitat de que visquem en una societat malalta.
Lloc:Tv. de Gràcia 181
Mira també:bancexpropiatgracia.wordpress.com/marc-cinema-i-bogeria/
 
 
Sindicato Sindicat