Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Activitats centre social Can Masdeu (PIC)

Data:Diumenge 06 Març, 2016, Tot el dia
Organitzador*:Can Masdeu / Ateneu Llibertari del Palomar
Descripció: PIC6M: Pilates amb Meditació ~ Titelles ~ Globoflèxia ~ Ruta per Can Masdeu ~ Actuació d’EDU LIBRA Cantautor poètic ~ Xerrada: L’actualitat del poble Kurd ~ Concert: Los Navajos y Hermanowar.

Hola

Este domingo volvemos a ceder el PIC para a otros proyectos colectivos, que sentimos afines y que, como nosotras, también se unen y trabajan juntas para llenar de vida este rincón rebelde de Collserola. En esta ocasión nos visitan desde el cercano Sant Andreu y con una atractiva propuesta, las compañeras del Ateneu Llibertari del Palomar, enclave donde han surgido numerosos proyectos muy interesantes en los últimos años.

Esperamos que os animéis a subir este domingo, porque la cosa pinta muy bien.

Salud y autogestión!

Jornada per l'autogestió de l'Ateneu Llibertari del Palomar

L'Ateneu Llibertari del Palomar va néixer fa 5 anys per la necessitat d'obrir un espai de trobada que apostés per l’autoorganització, la llibertat i el suport mutu i per desenvolupar tot un seguit d'inquietuds que no tenen, ni tenien cabuda, als espais oficials. Un projecte que funciona assembleàriament i des d'una perspectiva antiautoritària que durant aquest temps, ha generat diferents iniciatives:

La Llima: Distribuïdora de llibres, fanzines i música que té com a objectiu la difusió de les idees llibertàries i impulsar la reflexió i l'esperit crític.
Biblioteca de l’Ateneu: Biblioteca que aplega una col·lecció important de llibres catalogats per temàtiques i un Arxiu de moviments social andreuencs i d'arreu, que arrenca als anys 80 fins a l'actualitat. Textos antimilitaristes, feministes, de contrainformació, okupació, antiespecistes, etc.
Menjador "El Quilombo": Tots els dimecres i dijous, un espai de trobada distés i de tertúlia on oferim menús vegans/vegetarians.
Mujeres Express-ando: Cada mes, s'organitzen jornades feministes on participen poetesses, pintores, actrius, músiques, etc que mostren les seves creacions. Té com a objectiu donar importància a l'expressió artística de les dones.
Patticortos: Tots els divendres de final de mes, sessió de curtmetratges de contigut social i buffet de tapes.

Durant aquest anys, l'Ateneu ha organitzat xerrades, concerts, tallers, cinefòrums, l'Exposubhasta pro-presses, les Festes alternatives... També ha servit per acollir a diversos col·lectius llibertaris que han impulsat campanyes contra el civisme, contra la destrucció del casc antic de Sant Andreu o de suport a companyes detingudes i represaliades. Volem destacar les tertúlies de l'assemblea llibertària, on debatíem a partir de la lectura de textos o la participació en l'organització de la Mostra del Llibre Anarquista.

Tota aquesta activitat tampoc es va aturar amb el cop repressiu de desembre de 2014 -anomenat als mitjans "Operación Pandora"- , quan la policia va entrar a diversos ateneus, també al de Sant Andreu, a CSOs i habitatges per emportar- se llibres, ordinadors i documents i detenir 11 persones.
El 6 de març, organitzem aquesta jornada per l'autogestió de l'Ateneu Llibertari del Palomar i per impulsar nous projectes com la elaboració d'un llibre sobre la història de les lluites a Sant Andreu (Una passejada pel Sant Andreu rebel), un receptari de cuina del menjador del Quilombo i d'altres iniciatives que sortiran qualsevol dia.

Agraïm a la gent de Can Masdeu la seva hospitalitat i solidaritat i us convidem a totes a gaudir d'un dia amb bon menjar i bona gent.

Aquí teniu la programació del dia. Agraïm a totes les persones que hi han col·laborat.
MATÍ

12-14h: Taller de Pilates amb Meditació

Mitjançant exercicis de tonificació, estiraments, coordinació, equilibri i cardio-basculars treballarem la higiene postural. Una bona postura és aquella que ens permet gaudir de tota la nostra energia i ens allibera dels mals hàbits corporals que deriven en malformacions de la columna i la meditació ens ajuda a ser conscients del nostre cos.
Inscripcions a: laurajardi ARROBA yahoo.es.
És important que la gent que vulgui participar del taller hi sigui des de l’inici. Començarem puntuals.

12-14h. Taller de Titelles.
Taller de creació de titelles per a infants i petita representació espontània amb els titelles que hem construït. Durant tot el dia.

12-14h. Taller de globoflèxia.
Aprèn a fer una flor, un gosset, una espasa…amb els globus! Durant tot el dia.

12-14h Ruta guiada per Can Masdeu.

12:45h Actuació d’EDU LIBRA. Cantautor poètic experimental amb influències de Brasil i d’Àfrica.

14h Menjar vegetarià
- Amanida amb germinats
- Macarrons amb soja texturitzada i verdures (possibilitat de triar pasta sense gluten, d’arròs)
- Fruita del temps.

TARDA

16-18h. Xerrada: “Més enllà de Kobane. La situació del Kurdistan nord i l’actualitat del poble Kurd a Turquia, Síria, Irak i Iran”.

18-20h Concert

Los Navajos. Duet de músics de carrer, insubmisos a les ordenances cíviques municipals que ens faran ballar a ritme de rock and roll i blues clàssic.

Hermanowar. Duet de germans, guitarra i veu, que amb un art incomparable i gran sentit de l'humor interpretaran clàssics del rock, heavy, punk, flamenc...
Lloc:Barcelona
Adreça:Antic Camí de St.Llatzer s/n 08035
Preu:contribució voluntaria
Mira també:canmasdeu.net
 
 
Sindicato Sindicat