Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Tot a punt per a les III Jornades d’Anarquisme i Alliberament dels pobles

Data:Dilluns 30 Novembre, 2015, Tot el dia
Organitzador*:CLM
Descripció: Per tercer any consecutiu des del grup de treball d’Anarquisme i Pobles de la Coordinadora Llibertària de Mallorca impulsam aquest espai per a debatre sobre com afrontem els conflictes dels pobles les anarquistes. Si bé durant l’any 2015 l’element més cridaner ha estat segurament el nombre d’eleccions i el ressò que han tengut; no hem d’oblidar que el procés sobiranista de Catalunya segueix endavant i es troba ara amb un sector considerable de les anticapitalistes de la regió impulsant-lo, i alhora intentant fer-lo virar cap els seus plantejaments, al voltant de la CUP. Tampoc hem d’oblidar que aquí a les Illes (igual que a la Comunitat Valenciana) els partits etiquetats com a sobiranistes i progressistes (MÉS i Compromís) han aconseguit entrar en els espais del poder i comencen a introduir el discurs de l’espoli de l’Estat espanyol. Així doncs, hem considerat apropiat que, al marge de tot el que estam fent per posar en qüestió l’electoralisme, és adient continuar la reflexió sobre el nacionalisme enguany.

Després de l’èxit de l’any anterior, hem decidit tornar als orígens i tornar treballar els termes en els quals es mou aquesta trobada entre l’anarquisme i l’independentisme. Així, un dels actes serà la xerrada que impartirà Jordi Martí Font, L’anarquisme catalanista. Reconegut impulsor de l’anarcoindependentisme a Catalunya, especialment amb la seva darrera tesi doctoral sobre Josep Llunas (fundador del primer periòdic anarquista en català, La Tramontana).

En aquest sentit va també la xerrada de Jorge Maíz Chacón, doctor en història medieval i part del GEL Els Oblidats, Les revoltes pageses dels segles XV i XVI. Amb aquesta xerrada pretenem treure conclusions sobre quin rol ha jugat l’Estat en les distintes formes que tengué aquí durant aquests segles, amb l’esperança de poder també extrapolar-les a la situació actual. Pretén ser, a més, el nostre espai de reflexió al voltant de tots els acte sobre el Tricentenari que s’estan duent a terme enguany.

Ara bé, enguany també hem incorporat altres vessants al contingut habitual de les Jornades. Una d’aquestes vessants és la interessantíssima perspectiva de gènere que ens aportarà Sònia i la seva xerrada Alliberament de pobles i de gènere al Kurdistan, xerrada preparada arran de la seva experiència per les terres kurdes en conflicte amb el DAESH i organitzada conjuntament amb l’Assemblea Antipatriarcal.

I l’altre nova vessant que aportam enguany és l’internacionalisme. Sent conscients que el més important per l’alliberament dels pobles és la solidaritat entre els pobles, parlarem sobre una eina centenària en la facilitació tant de la solidaritat com la igualtat entre els pobles: l’Esperanto, la llengua creada per ser llengua franca internacional. Per parlar sobre el tema i commemorar el naixement del seu fundador LL Zamenhof, na Dolors Marín, doctora en història qui realitzà la seva tesi sobre l’esperantisme en el moviment obrer, ens presentarà el llibre Memorindaj anarkiistoj kaj anarkiisma esperantismo [Anarquistes memorables i l'esperantisme anarquista], de Miguel Fernández.

Així doncs, no ens queda més que convidar-vos a venir a fer aquesta reflexió amb nosaltres durant aquest mes de desembre (teniu els detalls al cartell de les Jornades, a darrera).

Salut i anarquia!
Lloc:Mallorca.
Adreça:transitant (c/Socors 16 baixos, Ciutat)
Mira també:coordinadorallibertariamallorca.cat/esdeveniments/iii-jornades-danarquisme-i-alliberament-dels-pobles/
 
 
Sindicato Sindicat