Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

PIC 29 NOV: HORTS COMUNITARIS DE CAN MASDEU. plantació arbres ~ ganxet ~ expressió flamenca ~canyaviva ~concert guitarra flamen


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Data:Diumenge 29 Novembre, 2015, Tot el dia
Organitzador*:centro social Can Masdeu
Descripció: El Pic es vesteix amb la gent dels d'Horts Comunitaris de la Vall de Can Masdeu

Els Horts Comunitaris de Can Masdeu ens organitzem de manera assembleària des de fa prop de catorze anys. Som una comunitat formada per persones d'orígens i generacions diferents provinents dels barris propers a la Vall, i pels membres de la Masia.
L'aigua és un bé escàs a la nostra Vall, i per millorar i economitzar el sistema de reg el pròxim any 2016 dissenyarem el nou sistema de reg per goteig per totes les parcel·les. Aquest projecte suposarà una gran despesa econòmica, per aquest motiu el diumenge 29 portarem la programació i bar del Pic. També hem fet calendaris per l'any 2016, que podreu comprar al centre social. Els beneficis aniran destinats a la millora del sistema d'aigua.

MATÍ

10:00-14:00 Plantació d'arbres mel·lífers

Unint els projectes de reforestació i refugi per a abelles, hem preparat una jornada de plantació d'arbres i arbustos mel·lífers. La majoria són arbrers autòctons per plantar en el bosc i alguns altres arbres de floracions i qualitats molt interessants, com la “Manuka” i la “Paulonia”.
Important venir amb roba i calçat còmode!
Aquesta activitat és possible gràcies al suport de la Fundació pour uan Terra humana (terrehumaine.org) dins del projecte de refugi d'abelles.
Feu clic per veure les opcions
Coordinat per Javi Montellano


11:00-14:00 Taller de ganxet: el fred ja ha arribat, vesteix-te de llana i fes-ho amb les teves mans!

Taller impartit per Paqui i Pepi, hortolanes dels horts Comunitaris de la Vall de Can Masdeu. Grans teixidores de mitjons, jerseis, escalfadors, mantetes, barrets,....


12:00-14:00 Taller d'expressió flamenca

Un espai per experimentar amb les sensacions i les emocions que desperta el flamenc, amb el compas com a guia. Ballarem descalces com es feia a l'inici.

Impartit per la bailaora Alba Ferrer

12:00-14:00 Xerrada sobre Canya Viva

CanyaViva és un model de construcció que respecta la naturalesa com a principi fonamental. Treballant principalment amb materials naturals com la canya o el bambú, mitjançant una tècnica pròpia i artesanal en continu desenvolupament.

El mètode de construcció de CanyaViva, va començar amb l'observació de la canya en el seu estat natural. Després del contacte immediat amb la planta es van definir els passos i paràmetres del mètode CanyaViva que optimitzen l'ús del material per construir estructures flexibles i orgàniques, però també fortes i estables, capaces de resistir vents, inundacions i fins i tot terratrèmols.

CanyaViva és un model de construcció que respecta la naturalesa com a principi fonamental. Volem ampliar l'ús de materials naturals, realment abundants i renovables. A més la neteja de canyars i bambudales ajuda a prevenir incendis i riuades, estimula el creixement de la planta, afavorint la fixació de grans quantitats de CO₂ i millora la qualitat del material any rere any.

Entenem cadascun dels nostres projectes com un lloc de trobada social, un camp de treball, d'aprenentatge, de recerca així com d'intercanvi de coneixements.

CanyaViva està format per un equip multidisciplinari de professionals: Arquitectes, Aparelladors, Enginyers, Artistes, Escenògrafs, Permacultors, Paisatgistes, etc. que poden desenvolupar projectes amb una visió molt àmplia i completa. Consideren que el camí per créixer i evolucionar és a través de la difusió de coneixement i l'aprenentatge constant no solament d'una tècnica sinó també de la seva integració amb altres sistemes complementaris i hol.lístics. www.canyaviva.com

16:30-17:30 Concert de guitarra flamenca amb percussió

Concert a càrrec d'en Juan José Barreda: músic professional i membre dels horts comunitaris de Can Masdeu. El seu últim disc: “ Sentidos al aire” https://www.youtube.com/watch?v=SOpDTmHiUbc
També participarà Salva Sanchez al cajón, la bailaora Alba Ferrer i Eli al cante.
Com a actuació especial l'artista tocarà acompanyat pel seu fill.

18:00-19:00 Guitarra i veu a càrrec de Sofie

Acabarem la jornada de la mà i veu d'aquesta artista i membre dels Horts Comunitaris de Can Masdeu.


--
/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^

PUNT D'INTERACCIÓ DE COLLSEROLA (PIC)
Can Masdeu
Cami Antic de Sant Llàtzer, s/n
08035 Barcelona
twitter: @canmasdeu
FB: Punt d'Interacció de Collserola
www.canmasdeu.net
pic.canmasdeu ARROBA gmail.com

._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-._,/'^*-
Lloc: PUNT D'INTERACCIÓ DE COLLSEROLA (PIC) Can Masdeu
Adreça: Cami Antic de Sant Llàtzer, s/n 08035 Barcelona
Mira també:www.canmasdeu.cat
 
 
Sindicato Sindicat