Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Reflexions sobre la nuesa (xerrada + debat)

Data:Dissabte 07 Novembre, 2015, 18:00 - 20:30
Descripció: Portar roba o no portar-la és una decisió que va més enllà de la comoditat física, la temperatura ambient i la higiene. Anar despullada o no, en el context social i cultural, té a veure amb els convencionalismes, la moral, la tradició, el que està bé i el que està malament. Si anem sense cap roba pel carrer, causarem en les altres persones de tot menys indiferència; així també, depenent de quin tipus de vestimenta ens haguem posat al damunt, l'edat o gènere que tinguem o el lloc on ens trobem, les persones que ens vegin ens jutjaràn, segurament, de diverses maneres, i els seus judicis tindràn com a conseqüència unes accions i no unes altres. Aquesta manera de funcionar socialment és la més desitjable? O podem caminar, com a individus, cap a una comprensió més amplia del que ens porta a vestir-nos o no vestir-nos, analitzant les causes i les conseqüències de les normatives i convencions socials? La nuesa només és un aspecte més que es veu afectat per la nostra condició de persones socials no alliberades, amb un funcionament basat en la por, la dependència i la submisió. En canvi, una voluntat individual per trencar amb aquest pensament jeràrquic, ens porta a qüestionar-nos, per exemple, de quina manera volem veure i experimentar la nuesa.

A l'hora, ens plantegem quina és o ha sigut en el passat la normativa escrita (legal) que el poder ha abocat sobre les persones, volent-les obligar a comportar-se d'una manera concreta pel que fa a portar roba, no portar-la i com fer-ho, perquè coneixent la llei és més fàcil subvertir-la.

Es proposaràn també dos conceptes. En primer lloc, la “nudactivitat”, proposada des de l'associació ADDAN, que és l'acció de mantenir la nuesa o no mantenir-la amb la intenció d'obrar lliurement, sense repressions ni menysteniments (sexisme, pudor genital, moral única, vestidisme, racisme, superioritat cultural, nudofòbia, masclisme, homofòbia, etc.), ja que l'antic concepte de “nudisme” no aboga per la llibertat de tothom, sino que només es refereix a l'activitat d'un grup social concret (el de les persones “nudistes”). I, en segon lloc, es proposa el concepte de “nudactivisme” que, basant-se també en l'aposta per la llibertat de qualsevol persona, també vol implicar-se activament en la transformació mental dels individus basant-se en una perspectiva antiautoritària.
Lloc:Casal Okupat i Autogestionat La llavor
Adreça:C/ Penedès, 2 El Prat de Llobregat. A 5 minuts del tren.
Mira també:es-es.facebook.com/events/1518462231807296/
 
 
Sindicato Sindicat