Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Trobada

Ruta històrica a càrrec del grup de memòria històrica de l’Ateneu llibertari de Gràcia + vermut

Data:Dissabte 31 Octubre, 2015, 11:00 - 13:30
Organitzador*:Oct. Llib
Descripció: Ruta històrica a càrrec del grup de memòria històrica de l’Ateneu llibertari de Gràcia amb vermut final

El grup de Memòria Històrica de l’Ateneu Llibertari de Gràcia té per finalitat recuperació, l’estudi i la difusió de la memòria col·lectiva del barri i districte en particular, i del país en general, que ha estat i segueix estant silenciada, si no falsejada i manipulada, per part de tota mena d’estaments oficials.

Ens ocupa i ens interessa el que són els moviments socials i obrers, les cooperatives i tot el proper al món llibertari, però també diferents fenòmens col·lectius que hagin tingut ressò social i que s’hagin desenvolupat des del segle XIX fins als nostres dies.

Aquest octubre iniciem una de les nostres activitats principals durant aquest curs. Serà la primera part de la “Ruta Llibertària de Gràcia”, que treu a la llum la història desconeguda del barri al segle XIX. Les bullangues, les revoltes, el naixement del moviment obrer amb els luddites, però també la part més constructiva amb l’aparició de les primeres associacions sindicals, de les cooperatives, del moviment feminista i d’un municipi independent com
Gràcia que durant aquells anys va ser un centre internacional de l’anarquisme.
Lloc:Pl. Revolució
Mira també:octubrellibertari.wordpress.com/2015/09/28/del-30-al-31doctubre/
 
 
Sindicat