Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

"Grups autònoms a la transició" Octubre llibertari a Gràcia

Data:Divendres 30 Octubre, 2015, 18:00 - 21:00
Organitzador*:OCt. Lli.
Descripció: 18h Xerrada “Grups autònoms a la transició” a càrrec de Irene Cardona (el paper de les dones als grups autònoms), Joni D. (autor de “Grupos Autónomos, una crònica armada de la transacció democràtica), Cesar lorenzo Rubio (autor del llibre de la COPEL: “Cárceles en llamas, el movimiento de presos en la transición)

Després de la mort del dictador ens trobem d’avant d’un punt d’inflexió que obrirà un nou panorama polític i generarà diferents respostes socials dins el territori espanyol. Contra l’arribada de la democràcia capitalista, sorgiran diverses veus contràries, i algunes es formalitzaran en lluites armades que s’hauran d’adaptar als nous contextos i generaran noves metodologies i formes organitzatives.

Volem conèixer-les, comprendre-les i entendre l’herència que ens han deixat. Com es relacionaven entre elles? Com reaccionava aquest nou Estat pretesament democràtic? Quines formes d’organització donaven resposta a la repressió?

Les noves lluites van haver de trobar el seu lloc en el suport social combatent la propaganda del règim basant-se en l’autofinançament a partir de pràctiques llibertàries. Com plantejaven el seu cos teòric? Quines opressions tractaven? Incorporaven les qüestions de gènere de manera transversal en la seva praxi?

La Irene Cardona ha estat treballant sobre el paper de les dones als grups autònoms que van actuar després del franquisme, en Joni D. és autor del llibre “Grups Autònoms. Una crònica armada de la Transacció democràtica” i en Cesar Lorenzo és autor del llibre “Cárceles en llamas, el movimiento de presos en la transición” on aprofundeix sobre la COPEL. Totes tres en una xerrada comuna, ens parlaran sobre aquests tipus d’organitzacions, veurem com van sorgir, a partir de quines necessitats i en quin context actuaven.
Lloc:Plaça Revolució
Mira també:octubrellibertari.wordpress.com/31-doctubre/
 
 
Sindicato Sindicat