Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

[Xerrada-debat] El paper de les dones en els Grups Autònoms durant la Transacció Espanyola

Data:Divendres 19 Juny, 2015, 19:00 - 21:00
Organitzador*:Elissa ( Grup Llibertari del Palomar)
Descripció: Aquest divendres a l'Ateneu vindrà una companya a presentar-nos un treball de recerca i investigació sobre el paper de les dones als anomenats Grups Autònoms.

Els Grups Autònoms van ser l'expressió armada d'una tendència netament anticapitalista i revolucionaria dins els moviments socials de finals dels anys 70. Tendència que es va negar a ser integrada dins el procés de reforma franquista cap a la democràcia liberal que avui coneixem (l'anomenada “Transacció”), i que propugnava una revolució social mitjançant mètodes que haurien de ser el reflex d'aquesta imatge de futur: l'assemblearisme, l'acció directa, l'autonomia, la horitzontalitat, el rebuig del militarisme, etc.

Acostumades i cansades de sentir sempre a parlar de les grans accions realitzades per homes, mentre la intervenció de les dones queda relegada a l'ostracisme o a la complementarietat (com a víctimes, col·laboradores, o “companyes sentimentals de”), veiem en aquest treball una oportunitat per recordar i treure a la llum l'experiència de totes aquelles dones que tambè varen decidir lluitar.
Lloc: Divendres 19 de Juny a les 19h Ateneu Llibertari del Palomar C/ Coroleu, 82 ( L1 Fabra i Puig)
Adreça:C/ Coroleu 82 ( L1 Fabra i Puig)
Mira també:grupelissa.wordpress.com/2015/06/15/dones-als-grups-autonoms/
 
 
Sindicat