Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Trobada

Activitats centre social can masdeu (PIC)

Data:Diumenge 24 Maig, 2015, 10:30 - 20:30
Organitzador*:Can Masdeu
Descripció: Saludos!
"Agua de mayo, pan para todo el año"... dice el refrán. Y es que las lluvias recientes, tan esperadas por estas laderas desde hacía más de un mes, han dejado la Vall de Can Masdeu bien regada por un rato. Esperemos que vuelvan antes de que el calor se instalé definitivamente y así los huertos cuenten con buenas reservas de agua. El gusto de volver a ver y oler la tierra mojada se une a la interesante programación, la última de mayo, que llenará este domingo de propuestas diversas. Entre todas ellas destacamos la presencia de los compañeros del Squatting Europe Kollective (SqEKbcn.squat.net), una red de investigadores y activistas centrada en el movimiento okupa, que esta semana celebra su encuentro en Nou Barris. Can Masdeu es una de las sedes de este evento, y es por ese motivo que la tarde del domingo contaremos con la presencia de los compañeros de SqEK y de otros proyectos cercanos para dar a conocer su trabajo y debatir en torno a esta realidad diversa, rica y tan necesaria en las urbes europeas como son las okupaciones. Recomendamos las diversas muestras artísticas que se mostraran ese día dentro y fuera del PIC, ya que durante todo el día habrá exposición de carteles y material gráfico/artístico relacionado con la okupación alrededor del mundo.
Por otra parte, volvemos a contar con propuestas como el taller de Comunicación No Violenta, Masculinidad, Sexualidad y Seducción o Arte en la Naturaleza, así como un divertido taller de Matemática Activa, que nos ayudará a profundizar, jugando, en nuestra relación con los números.
Os esperamos el domingo en estas laderas de Collserola.
Hasta entonces, un abrazo, salud y rebeldía!

MATÍ
10h-14h i 16h-18h Masculinitats: Sexualitat i seducció
Un taller vivencial per homes al voltant de com vivim, exercim i entenem la nostra masculinitat.
Volem crear un espai de confiança i seguretat on puguem explorar i indagar conjuntament les nostres dificultats, les nostres vulnerabilitats, el nostre poder i el nostre amor per tal d'esdevenir més conscients de la realitat que conformem. Volem visualitzar les diverses formes i colors que tenen les nostres masculinitats a fi d'enriquir-nos col·lectivament creant, veient i reformulant el que hem après al respecte dins la nostra societat patriarcal.
La metodologia se centrarà en diferents dinàmiques de grup basades en la Gestalt, Theater of the Oppressed, Treball de Processos, etc.
El taller està dirigit a persones socialitzades com a homes. Això vol dir que també està obert a persones trans, queer, etc, que han estat i estan socialitzats de forma masculina.
Taller impartit per Nando, Brian i Txetxe.
Hi ha places limitades. Si-us-plau, reserveu plaça a:brinerustle ARROBA gmail.com

11-14:30h Comunicando-nos (introdució a la Comunicació No Violenta de Marshall Rosenberg)
La “Comunicació No Violenta” (CNV) es basa en els principis de la no violència - l’estat natural de la compassió, quan no la violència és present en el cor.
NVC comença assumint que tots som compassius per naturalesa i que les estratègies violentes, ja siguin comportaments verbals o físics, son comportaments apressos i recolzats per la cultura dominant, també assumeix que tots compartim les mateixes necessitats humanes bàsiques, i que cadascuna de les nostres accions són una estratègia per complir amb una o més d’aquestes necessitats.
Amb aquesta tècnica aprenem a escoltar les nostres necessitats més profundes i les dels altres a través de posar l’èmfasi en la escolta profunda, així com als altres; ens ajuda a descobrir la profunditat de la nostra compassió. Aquest llenguatge posa de manifest la consciència de que tots els éssers humans només tracten d’honorar valors i necessitats universals, cada minut, cada dia.
NVC pot ser vista com una pràctica espiritual que ens ajuda a veure la nostra humanitat comuna, utilitzant el nostre poder d’una manera que honora les necessitats de tots i totes, així com un conjunt concret d’habilitats que ens ajuden a crear-servir a la vida de les famílies i comunitats. A través d’aquesta pràctica, podem aprendre a aclarir que es el que estem observant, aquelles emocions que estem sentint, quins són els valors amb que volem viure, i el que volem fer de nosaltres mateixos i dels altres. Ja no haureu de seguir el llenguatge de la culpa, del judici o la dominació. Podem experimentar el profund plaer de contribuir al benestar dels altres.
NVC crea un camí per a la curació i la reconciliació en les seves múltiples aplicacions, que van des de les relacions íntimes, llocs de treball, serveis socials, als governs, escoles, organitzacions de canvi social i comunitats.
Taller impartit per Dr. Daniel J.Hayes (practicant de la CNV no certificat :-)

12-14h Taller vivencial de Matemática Activa
Laboratorio de Matemática Activa: Descubriendo los números y sus particularidades. Todo el grupo participa y colabora activamente en la investigación de los divisores de cada número y así descubrimos: el misterio de los números primos y la magia de los números cuadrados y el porqué de la docena. Además descubrimos la raíz cuadrada y su relación con el binomio.
Taller impartido por Marcel BOES
Más info: www.escuelasactivas.com

11-14h y 16-19h Taller de Arte con la Naturaleza
Activitat de crear una obra d'art efímer en comú que revela el lloc amb els elements que la constitueixen. L'activitat es realitza en dues fases: el primer és un descobriment de la naturalesa caminant i observant l'entorn natural per determinar llocs, accions i materials disponibles. Durant el passeig, diverses activitats divertides i obrir els sentits desenvolupar la capacitat d'observar el participant(s).Depenent de la taxa i l'energia del grup, és possible dur a terme projectes en solitari o en petits grups durant les 2 fases però observar és lent. La segona part és la creació d'un projecte comú d'art participatiu en relació amb el medi natural per tal de revelar aspectes ocults amb senzill i accessible per a totes les edats.
Les fotografies dels treballs es prendran en l'escena i s'envien al participant (s).
Places limitades a unes 12 persones, obert als nens l'activitat, adolescents, adults.
Taller impartit per Jerome Bichsel, professor d'arts visuals, entrenador, artista.

TARDA
16.00-17.00 Presentación del Squatting Europe Kollective (SqEK)
SqEK es una red de investigación centrada en el movimiento okupa. Nuestro objetivo es generar un conocimiento fiable y preciso sobre este movimiento no solamente como un fin en sí mismo, sino también como un recurso público, especialmente para militantes okupas y activistas en general. Compromiso crítico, transdisciplinariedad y un enfoque comparativo son los pilares básicos de nuestro proyecto.
SQEK es un grupo con carácter transnacional y abierto cuyos miembros representan una diversidad de disciplinas y temas de interés asociados a la okupación y a los centros sociales en toda Europa.
Nos vamos encontrando cada año en una diferente ciudad para dar a conocer localmente nuestro trabajo y, a la vez, desarrollar conocimientos directos acerca de la ocupación en esas ciudades. SqEK ha publicado su propio manifiesto de investigación-activista y los libros “Squatting in Europe, Radical Spaces, Urban Struggles,” y “The Squatters Movement in Europe, Commons and autonomy as alternatives to Capitalism”, y dos mas en fase de publicación.
Barcelona es el lugar de nuestro encuentro de 2015, en el marco de unas jornadas en las que se han tratado temas de ocupación y autogestión de viviendas, espacios sociales y, por primera vez, de puestos de trabajo.

17.00-18.30: projecciò del documental "Temps de CanVi(e)s, ciutat autogestió conflicte" i debat.
El documental reflexiona sobre diversos conceptes arrel del polèmic desallotjament que hi va haver al mes de Maig de 2014 del Centre Social Autogestionat (CSA) Can Vies.
"Temps de CanVi(e)s" també recupera la història del 17 anys d'aquest CSA i la seva relació amb el barri de Sants de Barcelona.
https://www.facebook.com/tempsdecanvis
18.30-19.30: Pláctica "Movimientos sociales y gráfica política en México"
El acompañamiento de la gráfica en los movimientos políticos en México, un desarrollo de la gráfica con antecedentes en periódicos libertarios con los Magón, el TGP y el 68; De los 2000 (huelga de la UNAM) movimiento de lucha social por tierra (Atenco) luchas magisterialess (APPO), movimientos estudiantiles (huelga UACM, yo soy 132), por las desapariciones (H.I.J.O.S Y 43), y el acompañamiento a el EZLN.
Además, durante todo el día habrá exposición de carteles y material gráfico/artístico relacionado con la okupación alrededor del mundo: Berlin, Hamburg, Copenhagen, Madrid, Nueva York, etc.. Participará el Beehive Design Collective con su maravillosa pancarta “Mesoamérica Resiste” y el Colectivo Sublevarte desde México, con sus impresionantes grabados y serigrafías en estilo Latino Americano.
Lloc:barcelona
Adreça:Antic Camí de St.Llatzer s/n 08035
Preu:contribució voluntaria
Mira també:canmasdeu.net
 
 
Sindicat