Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Xerrada-Debat: Smartphones i xarxes socials una mirada crítica

Data:Divendres 15 Maig, 2015, 19:00 - 21:30
Organitzador*:banc expropiat
Descripció: Som pesades però creiem que la virtualització de lo real està sumint la vida en pur aïllament i contemplació passiva. Es prefereix ja relacionar-se amb la fredor de les màquines (les relacions socials en el capitalisme també són fredes, ja que esdevenim mercaderies...).

Si les tecnologies de la comunicació trenquen l'aïllament, tal com se'ns sol dir, per què cada dia se'ns ofereixen noves mercaderies per a comunicar-nos més i millor? A qui sinó a una massa d'individus sols i aïllats se'ls vendria tots aquests aparells? Un cop més veiem com el sistema, després d'haver sacrificat gran part de la comunicació real (en la competitivitat, la gentrificació dels barris i la flexibilitat d'un dia treballar aquí i l'altre allà...) ofereix una pròtesi a aquesta manca que, a més, permet un control social fins aleshores impensable.

En la xerrada debatrem sobre el paper de les noves tecnologies en les nostres vides i com afecten als moviments socials. Parlarem sobre les condicions de producció dels telèfons mòbils, l'impacte ambiental i a la salut i, el que ens sembla més interessant, el seu efecte social en el dia a dia.
Lloc: Travessera de Gràcia 181, entre la plaça revolució i el mercat de l'Abaceria. Metros: Joanic (L4), Fontana o Diagonal (L3).
Mira també:bancexpropiatgracia.wordpress.com/
 
 
Sindicato Sindicat