Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

CIEs, Presons de la Vergonya

Data:Diumenge 10 Maig, 2015, 18:00 - 00:00
Organitzador*:Cicle Nomades
Descripció: Què són els CIE? Per què es van crear? Qui els gestiona? Quin paper juguen en l'entramat de la política migratòria europea? I quines són les històries de la gent que ha estat tancada en ells?
 
A la propera sessió del Cicle Nòmades volem conèixer què son i com funcionen els CENTRES D'INTERNAMENT D'ESTRANGERS denunciats reiteradament per la seva opacitat i violació de drets humans. I apropar-nos a testimonis de gent que ha passat per allà. 
 
Però els CIE no són una peça aillada. Juntament amb les expulsions exprés, les batudes, les deportacions, els "vols de les vergonyes", el degoteig constant de morts a la Mediterrània, el reforçament de les fronteres... formen part de la política migratòria europea generadora d'un sistema que categoritza, exclou, expulsa, mata ciutadans i ciutadanes segons el seu origen. Per entendre els CIE cal doncs que mirem tot aquest escenari. 
 
Per la sessió comptarem amb l'advocada Montse Fernández de la plataforma "Tanquem els CIE",
de Pau Coll fotoperiodista de "Ruidophoto" que ha documentat testimonis de persones que han passat pels CIE i la col.laboració de Solange Terceros, Secretària General de la Federació d'Entitats Bolivianes i Presidenta de l'Associació de Dones Bolivianes que ha conegut i recolzat diversos casos de contiudans que han passat pel CIE
Lloc:Ateneu "El Centre Democràtic i Progressista" Caldes de Montbui
Adreça:c/ Corredossos de baix, 1 Caldes de Montbui
 
 
Sindicato Sindicat