Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Trobada

Activitats centre social can masdeu (PIC)

Data:Diumenge 03 Maig, 2015, Tot el dia
Descripció: Programació PIC 3 de Maig / No ens faran creure. Jornada solidària amb les anarquistes represaliades

El proper diumenge 3 de maig, al PIC de Can Masdeu, l’Ateneu Llibertari del Palomar organitza una jornada en solidaritat amb les anarquistes represaliades per les operacions Pandora i Pinyata. Durant aquesta onada repressiva, prop de 50 persones van ser detingudes arreu de l’Estat. Set d’elles van estar un mes i mig en règim FIES 3 – que suposa vint hores d’aïllament diari- i cinc encara resten en presó preventiva, acusades de pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes. A la resta, els han aplicat mesures cautelars i estan pendents de judici.
Cal fer referència als registres que es van dur a terme a diferents domicilis particulars, ateneus i centres socials –on es van robar ordinadors, llibres, objectes personals, etc.– i, també, esmentar les destrosses ocasionades als espais i l’abusiu dispositiu policial desplegat. Aquest intent de sembrar la por va generar una reacció de denúncia i solidaritat que es va estendre per tot l’estat i arreu del món, a més d’impulsar l’organització de múltiples activitats i jornades de suport a les reprealiades.
La criminalització contra les anarquistes s’ha intesificat des que, el 13 de novembre de 2013, cinc persones van ser detingudes, també acusades de pertinença a grup terrorista. Tres d’elles van ser aboltes i dues, la Mónica i el Francisco, romanen en presó preventiva.
Us convidem a participar de la jornada solidària del dia 3 de maig a Can Masdeu, que comptarà amb diverses actuacions (música, poesia, clown etc.) i la xerrada La criminalització de l’anarquisme: operacions Pandora i Pinyata.
Totes les artistes actuaran de manera desinteressada a favor de la causa. Els beneficis es destinaran a donar suport a les persones i els col·lectius represaliats.

ACTIVITATS

12h PETIT CABARET:
SOFIO. Espectacle de clown visual imprevisible i sorprenent.
ANNALÒGIK. Duet de banjo i guitarra acústica amb influències del swing i el country. Una veu dolça, potent i amb estil propi.
DUDU. Actor polifacètic de Sant Andreu amb una llarga experiència en el món teatral, presenta un espectacle de clown-mim de creació propia, combatiu i punyent.

14h DINAR POPULAR
Amanida de colors amb germinats
Pasta amb samfaina i soja texturitzada
Fruita del temps i pastissos

16:00H. CURTIS I KRÒNIA. Duet de poesia crítica teatralizada amb trets underground i combatius.

16:30 XERRADA La criminalització de l’anarquisme: operacions Pandora i Pinyata.
Exposició dels darrers cops repressius i actualització de la situació de les companyes represaliades. Debat.

18:00 MÚSICA I VARIETATS
LES CARPANTES. Flamenco SubVersions.
Letras combativas, poesía, aguardiente que seca y alegra la garganta, los ritmos y los cantes de los antiguos, las plazuelas, las tabernas, las palabras… Flamenco de andar por casa para las calles.
LA KRÁNEO: presenta el seu espectacle, de creació pròpia, Raffaela Morcillas Show. Des de Collserola, ens arriba un monòleg trencador i divertit sobre la repressió sexual.
Amb motiu del dia del Tinku, 3 de maig, el Taller de danza andina ens ofereix dues danses cerimonials.
“La danza del Tinku nace de la representación del ritual ceremonial del Tinku, que se celebra en las comunidades del norte de Potosí en Bolivia. Tinku es una palabra quechua que significa encuentro y es un enfrentamiento entre comunidades para mantener el equilibrio, resolver conflictos y ofrendar a la Pachamama para la fertilidad de la tierra y las buenas cosechas. El encuentro del Tinku se realiza los primeros días de mayo de cada año cuando la constelación de estrellas de la Cruz del sur se muestra más visible y está en línea recta sobre el sur del mundo. La Chakana, o celebración de la cruz andina, es una de las fiestas y símbolos más importantes de las culturas de los Andes y representa el puente o escalera del mundo espiritual con el terrenal.
El enfrentamiento, la pelea del Tinku, se representa en esta danza que se constituye como un espacio ritual y festivo, un universo simbólico en el que se construye un sentido de pertenencia y de conexión con la tierra.
Hace ya varios años el Tinku se baila como pasacalle andino en las ciudades del sur de Abya Yala (América Latina) y como parte de la resistencia a la imposición de la hegemonía de occidente. La danza, los colores, la pelea y la alegría se toman las calles para luchar, para resistir”.
MATEOLIKA: Jove cantautor de la Trinitat Nova amb un estil propi influenciat per la Rumbapunk. Amb una llarga experiència musical com a cantautor i integrant de diversos grups, ens abocarà la seva energia i la seva follia desbordants. No deixarà ningú indiferent.
TUAREG: Provinents del Sàhara (més o menys), duet de guitarres electrificants i esbojarrades amb sabor de surffing music.
10 a 14h i 16 a 18h: TALLER DE MASCULINITATS PER A HOMES
Us convidem a realitzar i compartir un trajecte conjunt a través de quatre tallers vivencials al voltant de com vivim, exercim i entenem la nostra masculinitat. Som 4 talleristes en total, els tallers que plantegem són els següents:
03.05.2015: Emocions
24.05.2015: Sexualitat i seducció
07.06.2015: ParentalVolem crear un espai de confiança i seguretat on puguem explorar i indagar conjuntament les nostres dificultats, les nostres vulnerabilitats, el nostre poder i el nostre amor per tal d’esdevenir més conscients de la realitat que conformem. Volem visualitzar les diverses formes i colors que tenen les nostres masculinitats a fi d’enriquir-nos col·lectivament creant, veient i reformulant el que hem après al respecte dins la nostra societat patriarcal.La metodologia se centrarà en diferents dinàmiques de grup basades en la Gestalt, Theater of the Oppressed, Treball de Processos,… Hi ha places limitades. Si-us-plau, reserveu plaça escribint un mail a: brinerustle ARROBA gmail.com (Brian).
Lloc:barcelona
Adreça:antic cami de st.llatzer s/n 08035
Preu:contribució voluntaria
 
 
Sindicato Sindicat