Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Tots terroristes? Estratègies repressives contra els moviments socials.

Data:Diumenge 12 Abril, 2015, 18:00 - 21:30
Descripció: La repressió no és res de nou, allà on hi ha hagut lluita, s'han aplicat incomptables formes de sotmetre al poble. Així mateix, per assegurar l'eficàcia amb què es posa en pràctica aquesta repressió, el poder ha adaptat les seves formes i matisos, fent que aquesta s'articuli de formes diferents segons el territori o el moment històric. els estats del món, i en particular els occidentals, han demostrat tenir una gran agilitat i precisió per fer callar les veus dels qui s’han oposat. Així doncs, tot moviment revolucionari per poder avançar, ha de conèixer el millor possible les estratègies concebudes per desarticular-lo.

Avui en dia, podem veure com s'ha obert un nou cicle repressiu, en veure’s intensificada la persecució de la dissidència política. En concret, la nostra ciutat està immersa en un degoteig constant de detencions i condemnes polítiques. En aquest context, ens agradaria aprofitar aquests nous atacs de l'Estat, per a iniciar una discussió sobre els mecanismes repressius del poder més, sobre les seves estratègies, eines i objectius. Però també per arribar a un debat sobre quines respostes podrien ser útils per defensar les nostres lluites. Tot i això, amb aquesta xerrada, no pretenem trobar resposta a aquestes qüestions, sinó més aviat obrir i animar el debat, per anar construint eines col·lectives que ens ajudin a superar els obstacles del futur.

En aquest sentit, és important per a nosaltres, fer-ho juntament amb companys d'altres països per tal de compartir experiències i estratègies contra una repressió cada vegada més internacionalitzada.

A la primera part de la xerrada, Jesús Rodríguez, periodista de La Directa parlarà sobre les estructures dels serveis d'intel·ligència a Catalunya, els seus funcionaments i les seves estratègies de persecució dels moviments socials.

A continuació, dos companys d'un grup antirepressiu d'Hamburg parlaran sobre la legislació antiterrorista a Alemanya, i en particular sobre com l'estat ha utilitzat les lleis elaborades contra la RAF, per un cop dissolta, ser usada per a perseguir els moviments socials. Es presentarà un informe sobre el seguiment de les estructures repressives, i finalment, ens introduiran en la batalla que es realitza a nivell internacional contra els moviments de resistència.
Lloc:Kasa de la Muntanya
Adreça:Av. St. Josep Muntanya 33, (Línia Verda), Lesseps
 
 
Sindicato Sindicat