Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Passi de vídeo/Pel.lícula

"El Forat" Cinefòrum al Banc Expropiat

Data:Diumenge 14 Desembre, 2014, 19:00 - 21:30
Organitzador*:Banc Expropiat Gràcia
Descripció: Segueix el cinefòrum al Banc Expropiat, cada diumenge a les 19 hores. Durant el mes de desembre cicle Quin Barri VOlem?

EL FORAT
Falconetti Peña
Barcelona, 2004. 105'

La darrera fase dels enderrocs entre els carrers de Metges, Sant Pere mes Baix, Carders i Jaume Giralt de Barcelona va deixar el barri del Casc Antic amb un solar abandonat i degradat, aviat conegut com el Forat de la Vergonya. La lluita veïnal per a la seva recuperació com a espai verd i públic lliure d’especulació la van protagonitzar diferents col·lectius veïnals, juvenils, okupes i l'AVV del Casc Antic.

2000-2002 El veïnat impulsa un procés d’autoorganització i autogestió que aixeca un parc de manteniment veïnal i horts urbans al solar. El novembre del 2002, una càrrega policial fereix dirigents veïnals i acaba amb la dimissió de la Regidora Katy Carreras.

Després d'un polèmic procés participatiu l’ajuntament renuncia al pàrking i s’aconsegueix una plaça de sauló, un hort comunitari, un casal de barri, un espai per nens i nenes i un petit equipament esportiu del que encara se’l coneix pel Forat de la Vergonya i que exerceix de plaça major del Casc Antic
Lloc:Travessera de Gràcia 181
Mira també:bancexpropiatgracia.wordpress.com/desembre-2014-quin-barri-volem/
 
 
Sindicato Sindicat