Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Protesta/Vigilia

Crida Internacional contra la trobada del Front Nacional a Lyon


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Data:Dissabte 29 Novembre, 2014, Tot el dia
Descripció: Manifestació contra el Front Nacional i el racisme d'estat

A Lyon, el proper 29 de novembre tindrà lloc el congrés del Front Nacional al palau de congressos de la Cite Internationale.

La crisi econòmica, les mesures d'austeritat i l'aparent feblesa de la classe política sembren la confusió. El context és propici. Pel Front National, l'estratègia és la d'elaborar un programa, presentant-se com una alternativa als partits tradicionals, en vista de les properes eleccions presidencials de 2017.

Malgrat les operacions de lifting, el Front Nacional segueix sent aquest partit xenòfob de “la França per als francesos”. A les ciutats en les quals ha sortit triat en les eleccions municipals de la primavera passada, la constatació és clara, els feixistes del Front National no lluiten contra l'atur si no contra els aturats, no lluiten contra la pobresa si no contra els pobres.

Al mateix temps, altres moviments com els identitaris -particularment presents a Lyon- i Egalite, Reconciliation, d'ideologia nacionalista, antisemita o neo nazi, augmenten el seu nombre de votants del Front Nacional i, a més, ocupen tots els mitjans de comunicació amb els seus discursos presentant-se com una ruptura antisistema o fins i tot revolucionària

Al carrer, aquests últims anys es multipliquen les manifestacions anti-immigrants a Calais, els atacs de campaments de romanesos per part de grupuscles a Rennes o a Lyon, però sobretot tenen lloc les manifestacions contra el matrimoni homosexual i el denominat - Jour de la Colere- (dia de la Colera). Moments que han permès als feixistes poder trobar-se i assumir junts una presència al carrer. L'ambient fa pudor. A Europa el panorama no s'allunya massa, el replegament identitari afavoreix l'extensió de l'oportunisme electoral de l'extrema dreta.

Nomenar l'amenaça del fantasma del feixisme i voler diabolitzar el Front Nacional seria oblidar que, les idees del control permament, nacionalistes i racistes han inspirat tant els governs de dreta com els d'esquerra aquests últims anys.
Sense-papers, migrants i romanesos són presentats com la font de tots els problemes i són sovint l'objecte de l'engegada de nous dispositius repressius. Diàriament, la policia persegueix, tortura, mata i expulsa d'Europa comptant amb tot el suport institucional que li brinda la UE. Respecte a les crispacions sobre la defensa de la identitat nacional i el laïcisme, aquestes amaguen bastant malament la política islamòfoba i racista dels governants.

Combatem el racisme d'estat i la seva identitat nacional cada dia.

Quan els partits d'esquerra volen que tots junts ens aliem de forma democràtica contra l'extrema dreta nosaltres no ens indignem sinó que ens organitzem en conseqüència.

Per totes aquestes raons, fem una crida a una resposta contudent als carrers de Lyon el dia 29 de novembre.

L'arribada del Front Nacional a Lyon no s'ha de poder desenvolupar amb total tranquilitat.

Vingueu preparades.
Lloc:Lyon, Francia
Adreça:a concretar en funcio del recorregut
Mira també:rebellyon.info/
 
 
Sindicato Sindicat