Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Activitats del Centre Social de Can Masdeu (PIC)

Data:Diumenge 12 Octubre, 2014, Tot el dia
Organitzador*:Can Masdeu
Descripció: Este domingo queremos prestar un poco de atención a las gentes hermanas del continente americano, a sus luchas y anhelos de libertad. También habrá espacio para talleres donde el desarrollo de la creatividad y la conexión con el propio cuerpo y con la naturaleza que nos rodea sirvan de motor para cambios individuales y colectivos. Para compensar un poco las energias vendrá a visitarnos la guitarra y la voz de Mateolika, con su extraordinaria y simpatica descarga de punk noubarriense. No te lo pierdas!

Salut i agroecologia!


MATI

12h Saps quien es Leonard Peltier? El Nelson Mandela de los nativos de Norte America.

Desde el 6 de febrero de este año, un grupo de personas se reunen en frente del consulado de USA en Barcelona y protestan por una hora para que salga en libertad Leonard Peltier: un indígena americano de Lakota/Anishnabe que cumplió 70 años y lleva en la carceles de maxima seguridad de USA desde hace casi 39 años! Acusado de haber matado dos agentes del FBI, Peltier es la persona que esta pagando por las luchas del American Indian Movement que en aquellos anos intentó resistirse a la explotacion de los nativos americanos. Es el preso político que lleva más tiempo encarcelado en los USA.

Más info:
http://cslpbarcelona.wordpress.com/
http://www.leonardpeltier.info/


12-14h Pilates amb meditació

Mitjançant exercisis de tonificació, estiraments, coordinació, equilibri i cardio-basculars treballarem la higiene postural. Una bona postura és aquella que ens permet gaudir de tota la nostra energia i ens allibera dels mals hàbits corporals que deriven en malformacions de la columna i la meditació ens ajuda a ser conscients del nostre cos.

Es important que la gent que volgui fer el taller hi sigui des del començament. Començarem puntuals.

Taller impartit per Laura Jardí


11-14:30h i 15:30-18:30h Land Art - Arte con la Naturaleza

Activitat de crear una obra d'art efímer en comú que revela el lloc amb els elements que la constitueixen. L'activitat es realitza en dues fases: el primer és un descobriment de llocs caminant i observant l'entorn natural per determinar llocs, accions i materials disponibles. Durant el passeig, diverses activitats divertides i obrir els sentits desenvolupar la capacitat d'observar el participant (s). La segona és la creació d'un projecte comú d'art participatiu en relació amb el medi natural per tal de revelar aspectes ocults amb senzill i accessible per a totes les edats. Les fotografies dels treballs es prendran en l'escena i s'envien al participant(s).

Taller impartit per Jerome Bichsel

Plaçes limitades: 10 persones, obert als nens, adolescents i adults.
Per reservar escriu a jepixel64 ARROBA gmail.com


14h Mateolika

Y para celebrar este dia de la Hispanidad como se merece hemos invitado a Mateolika, nuestro punkautor de culto. Una descarga de rabia, humor y actitud que subirá una vez más las laderas de la montaña para deleitarnos con su elegancia y buenas letras.

https://es-es.facebook.com/mateolika.punk
http://mateolikaylosemedemear.bandcamp.com/


TARDA

16-18h Xerrada sobre el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP)

Des de juliol de 2013, la Unió Europea i els Estats Units, juntament amb les grans corporacions, estan negociant, d'amagat de l'opinió pública i la societat civil, un Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions (TTIP) que, en cas d'aprovar-se, significarà un gran pas endavant en la cessió de poder a les multinacionals. Entre moltes altres coses, l'aprovació del TTIP, que volen tancar abans de que acabi el 2015, suposarà la desregulació i/o la rebaixa dels estàndards, normes i drets socials i laborals relacionats amb el consum, la salut pública, la protecció del medi ambient, el benestar animal, les normes sanitàries dels aliments, les pràctiques agrícoles sostenibles, la compra pública, l'accés a la informació, la cultura, les patents i els medicaments, el mercat financer, etc.

Comptarem amb la presència de Rosa Guillen, de la Xarxa Mundial de Dones i altres membres de la campanya No al TTIP, que ens explicaran com avancen les negociacions del TTIP i en quin moment es troba la campanya de denúncia i oposició a la seva aprovació.

Mes info: http://noalttip.blogspot.com.es/p/videos.html


15:30-18:30h Land Art - Arte con la Naturaleza (continua desde la mañana)


16-18h Taller de Musicoterapia con canto védico

Espacio de trabajo musicoterapéutico para facilitar el Autoconocimiento, el trabajo interior y el desarrollo de la creatividad mediante tres líneas de trabajo; la psicoterapia, la meditación con canto en sánscrito y la improvisación musical con la voz

¿Cómo funciona?

El canto védico es una práctica milenaria que podría definirse muy suscintamente como una técnica de meditación cantando. Utilizamos esta herramienta para el desarrollo de nuestro potencial creativo musical y la sanadora expresión de nuestro Ser. La correcta pronunciación del sánscrito, sus sonidos, la reflexión de los significados, la métrica de los versos y la vibración física y sutil que emiten estos cantos constituyen un trabajo integral en el que la consciencia, la mente, las emociones y el cuerpo se alinean para poder penetrar en un estado de mayor atención y presencia, diluyendo las barreras de la personalidad y facilitando así, una liberación de la creatividad en el canto que deviene más consciente, relajado y espontáneo.

El canto espontáneo y libre es una actividad que por sí misma es terapéutica, pero además nos servimos del conocimiento psicoterapéutico a través del proceso creativo de manera que, la observación del qué y del cómo cantamos nos puede servir para profundizar en el conocimiento de nuestras dinámicas psicológicas.

Mes info: www.arte-psicoterapia-consciencia.com



18-20h Tenda roja

Una tenda roja és un espai, com un tipi, una cabana, etc... on les dones anaven a menstruar i a descansar en aquests moments del cicle. La meva proposta és obrir aquest espai en el que les dones anem per compartir, descansar, i senzillament ser, per nodrir-nos unes a les altres i per compartir que és realment ser dona. Per la meva experiència en aquest tema, i per tal d’explicar-ho una mica, també seria bo fer una xerrada prèviament, perquè no tothom coneix de que va.

Per Eva Duran Cobos

Mes info: http://www.tiendasrojas.info/index.html
Lloc:Barcelona
Preu:Contribucio Voluntaria
Mira també:www.canmasdeu.net
 
 
Sindicato Sindicat