Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Taller autodefensa juridica laboral

Data:Dissabte 31 Maig, 2014, 16:00 - 00:00
Organitzador*:Espai Cultural CGT
Descripció: En Kike i en Xavier, treballadors precaris i anarco-sindicalistes actius de la CNT-AIT, ens presenten el seu particular punt de vista sobre la necessitat d'una auto-gestió jurídica laboral, un projecte que es construeix sobre el ferm convenciment que la major part dels/les treballadors/es tenen capacitats de sobres com per a esbrinar quins són els seus drets laborals i, a més, defensar-los davant els tribunals sense necessitat de comptar amb advocats/des. El problema, diuen, no és conèixer o no conèixer els drets, sinó no saber on cercar-los, ni com defensar-los.

El taller, per tant, no és un amalgama de drets laborals que caldrà memoritzar. Tot el contrari, més que un taller de continguts, és un taller de procediments. Els companys es limitaran a explicar-nos com s'ho fan per a resoldre els dubtes que els sorgeixen en els seus propis llocs de feina, en els llocs de feina de les persones que els envolten, o en els dels de les persones que acudeixen al sindicat. Aquests processos no són pas diferents que els que gelosament fan servir la major part dels advocats/des.

Ens explicaran, a més, com aquestes eines han acabat desenvocant en múltiples procediments en els que ells mateixos o companys/es seus, sense tenir cap coneixement especial en el camp del Dret, s'han representat a si mateixos en els tribunals i n'han obtingut resultats satisfactoris.

Esdevé, a la pràctica, una posada en marxa dels principis del no delegacionisme, propis de l'anarco-sindicalisme, en el terreny del Dret.
Lloc:Espai Cultural CGT
Adreça:Plaça Anselm Clave, Rubí ( molt a prop de FGC )
 
 
Sindicat