Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Activitats centre social de Can Masdeu (PIC)

Data:Diumenge 23 Març, 2014, Tot el dia
Organitzador*:Can Masdeu
Descripció: Programa PIC 23 de març

Festa per l'autogestió de La Pinya
10 anys de projecte educatiu en educació respectuosa

Aquest diumenge obriran el centre social i el Rurbar la gent de La Pinya. Elles mateixes ens expliquen en què consisteix el projecte i quina és la programació d'activitats per aquest diumenge.

La Pinya és una iniciativa educativa, entesa com un espai col·lectiu d'acompanyament a l'infant, que enguany compleix els seus 10 anys de funcionament. El nostre projecte recull valors com l'autonomia, la llibertat-respecte, l'empatia, la col·lectivitat i on la comunicació, l'observació, la reflexió, la imaginació i la confiança són eines fonamentals alhora de conviure amb els nins.

A la Pinya no hi ha especialistes que ensenyin, sinó que l'aprenentatge és una actitud col·lectiva. Per això tenim en compte altres iniciatives pedagògiques i de manera assembleària anem fent front a les diferents situacions i necessitats que van sorgint.
Cal Suís, un centre social autogestionat tocant a Esplugues del Llobregat, és l'espai on dia a dia seguim aprenent amb els nens i les nenes i des d'on seguim lluitant per mantenir unes condicions de feina dignes per les persones que els acompanyen.

Aquesta festa d'autogestió ens serveix, com altres iniciatives, per seguir mantenint viu el projecte i per compartir, amb totes aquelles que hi vulguin participar, una estona on compartir plegades aquesta experiència.


.- 11:00 - 13:30h Taller d'Acroioga per principiants
L'acroioga és una barreja d'acrobàcies senzilles amb la consciència del ioga i el plaer del massatge tailandès. Dit amb altres paraules: confiar, jugar... i diversió assegurada!. Als estiraments del ioga, l'acrobàcia li suma el treball en equip, on es cultiva la confiança en un mateix i en els altres, tot en un entorn segur on cadascú arriba fins on pot. Després, el massatge Tailandès et permet relaxar-te a través del tacte conscient. I, sobretot, és una pràctica divertida que ens desperta la nena que portem a dins.

Per participar en aquest taller NO és necessari tenir experiència prèvia.
Si en tens, porta una màrfega (esterilla).

Per participar a aquest taller cal reservar plaça escrivint a joanamarquilles ARROBA hotmail.com

.- 11:30 – 14:00h Cultiu i recol·lecció de plantes medicinals
Explicarem la nostra experiència en prevenció i curació de malalties utilitzant plantes medicinals i en explicar com afecta l'alimentació i l'estres o les actituds negatives en el desenvolupament de malalties. Si hi ha interès, explicarem com conrear el nostre jardí medicinal i com prevenir utilitzant herbes per depurar i regenerar l'organisme.

Amb Pau Pàmies de Dolça Revolució (dolcarevolucio.cat)

.- 12:00 – 13:30h Taller de creació de titelles amb material reciclat
Aquest taller convida a Reutilitzar, Reduir i Reciclar. La base de la nostra titella serà un cartró de llet que transformarem en un animal, un personatge de conte. És un taller apte per a totes les edats. El taller proposa a les nenes experimentar, transformar i jugar amb una element d'un sol ús de la vida quotidiana com és el cartró de llet. Llança la iniciativa de veure les deixalles de les nostres llars amb altres ulls i investigar les possibilitats de reutilització. Nosaltres com a mapares podem descobrir una eina de joc a compartir amb els nostres fills i filles. Les escombraries generen possibilitats amb una mica d'imaginació i alegria.

14:00h Dinar per l'autogesió de la Pinya

16:30 - 17:30h Taller de moviment
Tens ganes de moure el cos i jugar amb teles? Aquest taller, inspirat en l'educació creadora, d'Arno Stern, et proporcionarà la possibilitat d'ésser tu mateixa, sense comparar-te amb ningú, per a així desenvolupar tot el que tens d’original i personal. Quan eliminem els conceptes “be” / “malament” es perd la por a improvisar i a jugar, i es dóna importància al procés i no al resultat.

Convertirem el nostre moviment en una obra d’art que obre espais i ens ajuda a gestionar millor les nostres emocions i a accedir al nostre interior per a reconèixer els nostres talents. L'acord principal del taller és que, tot i la varietat de persones que hi assisteixin, jugarem de manera independent, en silenci, sense interactuar amb les altres. Un espai per estar amb tu mateixa i per relacionar-te amb la música i les teles de diferents colors, mides i textures que poden convertir-se en faldilles, capes o allò que la teva imaginació demani. La sessió està pensada per a tot tipus de persones, tant nenes i nens com adultes.

Per participar a aquest taller cal reservar plaça trucant al 665645275 (Pilar)

17:30h Cabaret Infantil
El cabaret inclourà els espectacles Rafaela Morcillas Show (Martessa), El perro verde (Mikel) i El azul mágico (Petra i Eider)
Lloc:Barcelona
Preu:contribucio voluntaria
Mira també:www.canmasdeu.net
 
 
Sindicato Sindicat