Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Activitats centre social de Can Masdeu (PIC)

Data:Diumenge 16 Març, 2014, Tot el dia
Organitzador*:Can Masdeu
Descripció: Aquest cap de setmana dediquem la programació del PIC a un tema que per a nosaltres és molt important: la Salut. Entenem Can Masdeu com un espai que promou un model de salut comunitària, natural, integral i a l'abast de tots i totes, en un sentit ampli. Per aquest motiu en la programació d'aquest diumenge volem donar a coneixer alternatives al model sanitari hegemonic, oferim alguns tallers dedicats a l'autogestió de la salut, així com un espai per conèixer i compartir la lluita de les treballadores del Hospital de Sant Pau. Aquestas companyes estan plantant cara a la destrucció de la sanitat pública promoguda per les administracions públiques amb l'excusa de la crisi i que està tenint unes conseqüències catastròfiques pel conjunt de la ciutadania, sobretot per a les capes més desafavorides de la societat. La seva es una lluita de totes!!!

Esperem que us sembli interessant i gaudiu de la programació. Ens veiem a la Vall!


MATÍ

10:30-12:30h Ruta medicinal per la Vall de Can Masdeu

Ens passejarem pel bosc, els marges aromàtics i el jardí medicinal, buscant, identificant i comentant les diferents plantes silvestres, així com les que s'han anat plantant a la vall durant aquests 12 anys. Comentarem les propietats comestibles, medicinals, condimentaries i aromàtiques de les plantes, i veurem quines parts podem emprar i a quina època es més adient collir-les. Si dus tisores de podar, bosseta de roba i una aixadeta de mà podràs endur-te de pas alguna mata, esqueix o llavor per transplantar exemplars a casa teva o senzillament per tenir unes branques per fer-te infusions.
Taller a càrrec d'Arnau Montserrat, de l'Herbolatori de Can Masdeu.


12-14h Presentació de COS Cooperativa de Salut

COS es una Cooperativa de treball associat sense ànim de lucre i d’iniciativa social, que parteix dels principis cooperatius i l’autogestió de la salut, compromesa socialment i organitzada de manera transversal. Oferim un model d’assistència de salut amb una visió integrativa de diferents medicines, i impulsem la capacitat de gestió de la pròpia salut.
Presentació a càrrec de José Herrero
Més info: www.cos.coop http://www.grupecos.coop/ www.admedicos.com/


11'15-13'30h Taller de massatge per a nadons (de 0 a 6 mesos de vida)

Les sensacions tàctils són el primer canal de comunicació que rep el nadó, és una forma de crear el vincle i té múltiples beneficis tant per al recent nascut com per l'adult. En aquest taller passarem un matí gaudint d'aquest art mil·lenari aprenent nocions bàsiques i posant atenció en el respecte, la comunicació i l'amor que surgeix al entrar en contacte pell amb pell.
Cal portar una tovallola mitjana, un “salvallits” per si es fan pipi durant el massatge i oli d'ametlles. Important ser puntuals!!
Taller a càrrec d'Ester Cerro, llevadora i infermera assistent de part a domicili i classes de preparació al part.



11-14h Taller de talla africana

L'Ibrahima ve de Senegal i ens ensenyarà una tècnica senzilla de talla sobre fustes de la vall i taulons reciclats. Si tens trossos de fusta, gúbia o enformadors, porta-te'ls!
Taller a càrrec d'Ibrahima Seydi


13-14:30h Danses africanes a l'aire lliure

La Vall et crida ! Vine a moure't al son d'una mescla de ritmes tradicionals d'Àfrica central i de l'oest. Practicarem sobre l'herba i alhora cantarem.
Porta gorra, roba còmoda i aigua.
Taller a càrrec d'Alice Bridoux


TARDA


16-20h Taller de Seitai

La cultura Seitai encara és desconeguda..., tot i que ja fa 70 anys del seu descobriment (Japó 1940, H.Noguchi). Proposa no reprimir el que és espontani sinó cultivar-ho, desenvolupar-ho, amb unes pràctiques molt senzilles i universals (CATSGEN -moviment espontani, diàleg intern entre voluntari/involuntari- i YUKI -tacte d'escolta mútua-) que ajuden a recordar i confiar en la nostra natura intuitiva, a posar atenció a la manifestació del nostre caràcter innat i els bloquejos, i permeten cultivar, flexibilitzar i unir el cos i la ment en el dia a dia, i ens menen a la salut autònoma, sense esforç, ni intervencionisme, ni teràpia, ni técniques, ni ideologies, ni dogmes espirituals... Acceptar el que és espontani és un pas evolutiu, una arma socio-política, un plaer... Un cop prens consciència, ja és teu per sempre!
Taller a càrrec d'en Jordi Vizcaíno


16-18h Taller de reflexologia podal

La reflexologia podal és una tècnica de massatge consistent en l’accés manual a les terminacions nervioses de tot el cos, situades als peus. Amb unes senzilles manipulacions aconseguirem relaxar el sistema nerviós, activar tots els sistemes corporals i afavorir el drenatge.
Taller a càrrec d'en Xavi Muñoz


17-19h Xerrada sobre la lluita de les treballadores de l'Hospital de Sant Pau

Des de que van començar les retallades l’any 2010 estem vivint moments molt difícils al sector sanitari. Els que els patim sempre som els mateixos, usuaris i treballadors.

Hi ha problemes greus a tot el sector, i altres específics de cada centre. A l’hospital de Sant Pau coexisteixen les retallades (tancament de llits, reducció de l’activitat quirúrgica, rebaixes salarials i de drets laborals, manca de contractació per cobertures...) amb una situació manifestament irregular que podríem qualificar d’enginyeria jurídico-financera amb l’objectiu d’amagar i distreure un quantiós patrimoni, procedent de donacions, de l’ús al que el van voler destinar els benefactors. Si a això afegim la mala gestió, la nul·la assumpció de responsabilitats, i actuacions que estan dins del que pot ser considerat com corrupció, en tindrem un quadre molt aproximat.

Però ens hem defensat. Tant el Comitè d’Empresa con les associacions professionals i els sindicats, amb el recolzament dels treballadors hem fet servir tots els recursos que podem disposar. Hi ha moltes coses judicialitzades, tant per la via laboral com per la penal. També hem encetat altres accions i hem tingut el suport d’altres col·lectius i dels usuaris. La nostra és una lluita de tots. També és una carrera de fons. Es tracta de resistir, empènyer i aguantar fins al final. Tenim raó i tenim prous arguments per defensar-la. Estem segurs que guanyarem.

Mes info: http://santpauenlluita.wordpress.com/
Lloc:Barcelona
Preu:contribucio voluntaria
Mira també:www.canmasdeu.net
 
 
Sindicato Sindicat