Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Propera sessió "El marxisme a Amèrica Llatina" a càrrec de Yodenis Guirola

Data:Dissabte 25 Gener, 2014, 10:00 - 14:00
Organitzador*:Universitat Comunista dels Països Catalans
Descripció: Aquest dissabte 25 de gener tenim la sessió “El marxisme a Amèrica Llatina” a càrrec de Yodenis Guirola, en el marc del curs d’Introducció al marxisme del primer semestre.

Com en l'anterior, sessió us esperem al CASAL INDEPENDENTISTA DE SANTS (Jaume Compte), ubicat al carrer Muntades nº24 de Barcleona de 10:00 a 14:00.

La història del marxisme a la Amèrica Llatina, com tota la història del marxisme en general, hauria de ser estudiada particularitzadament.
Existeix un marxisme pròpiament llatinoamericà? En aquest cas, a partir de quin moment es pot parlar de la llatinoamericanització del pensament de Marx? Quines serien les particularitats del marxisme en clau llatinoamericanista, i què ens aporta al desenvolupament del pensament marxista en un sentit general?

Quins són els nexes teòrics entre Marx i els diferents marxismes a la Amèrica Llatina? Quines etapes o moments i quins autors/es caldria destacar d’aquest particular desenvolupament del pensament en aquesta regió del planeta? I sobre tot, quins efectes i retroalimentacions s’han donat en la pràctica històrica llatinoamericana pel que fa a aquest desenvolupament?

En relació a totes aquestes qüestions, el professor cubà Yodenis Guirola, investigador del Seminari de Filosofia Política de la Universitat de Barcelona i qui ha estat Acadèmic Visitant en diverses universitats d’Amèrica Llatina i els Estats Units, presentarà el seu anàlisi des d’una perspectiva crítica.

Això serà de 10h a 14h d’aquest dissabte 25 de gener, novament al Casal Independentista de Sants “Jaume Compte” (c/ Muntades, 24, Barcelona)
Us hi esperem a totes i tots!
Lloc:Casal Independentista de Sants (Jaume Compte). C/muntades nº24, Barcelona
Mira també:www.universitat.cat
 
 
Sindicato Sindicat