Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Propera sessió del curs d'Introducció al marxisme: "Imperialisme, Internacionalisme i Cooperació Internacional"

Data:Dissabte 11 Gener, 2014, 10:00 - 14:00
Organitzador*:Universitat Comunista dels Països Catalans
Descripció: Aquest dissabte 11 de Gener reprenem el curs d'introducció al marxisme amb la sessió "Imperialisme, Internacionalisme i Cooperació Internacional" a càrrec d'Arnau Carné.

També anunciar-vos que podrem comptar amb la col·laboració (cap al final de la sessió) d'un membre del comitè de vaga de Panrico que vindrà a explicar-nos el conflicte laboral en el que es troben i la lluita que estan duent a terme.

L’anomenada “cooperació internacional al desenvolupament” actua dirigida com una pota més de l’imperialisme, i com a tal s’ha d'analitzar vinculada als elements polítics, econòmics, culturals i militars.


Organitzacions internacionals com la ONU, el Banc Mundial o la OTAN; governs estatals; i corporacions empresarials han anat teixint els seus propis vincles amb el món de la cooperació internacional. Al mateix temps, organitzacions revolucionàries d'arreu del món han anat mutant amb l’estructura de les anomenades ONG, convertint la solidaritat internacionalista en una gestora de projectes dins del marc del desenvolupament capitalista, i allunyant-se de la lluita de classes.


A partir de l’anàlisi crític de l’imperialisme i el seu vincle amb la cooperació internacional, posarem sobre la taula alguns elements de debat de cara a generar polítiques de solidaritat internacionalista basades en la lluita política, que ens serveixin per combatre un model de capitalisme globalitzat basat en l’explotació internacional del treball, l’espoli de recursos naturals, la conquesta de nous mercats i l’especulació, i que ens permetin desenvolupar un model de socialisme feminista als Països Catalans en condicions de solidaritat de classe amb la resta de pobles del món.

Com sempre us esperem a totes!
Qualsevol dubte podeu escriure a info ARROBA universitat.cat
Lloc:Universitat Pompeu Fabra; campus ciutadella, edifici Jaume I, aula 20.025 a Barcelona
Mira també:www.universitat.cat
 
 
Sindicato Sindicat