Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Art i Cultura

Camera Acció Dispara

Data:Dissabte 11 Gener, 2014, 19:30 - 01:30
Descripció: Presentació concurs + sopador de bocatas vegans + concerts:

19.30 (obrim portes)
Pogo sobre mi madre
Pedro Batalla
El Pogo del Organillo
MarikarmenFree
01.30 (pa kasa)

MANIFEST

La gent no pot actuar amb llibertat quan és tan latent la presència de l’autoritat.

Quants cops has passat per davant d’un poli, una càmera de videovigilància o un segurata del metro i t’has posat en alerta, has adoptat una postura de bon comportament, una mirada d’inquietud o de ràbia?

En el quart grau que ens imposen, la presència del càstig està sempre pel nostre voltant i l’aparell repressiu de l’Estat va molt més enllà dels cops de porra a les manis. Les estructures que suporten les ciutats on vivim, ens tanquen i aïllen dels pensaments que podrien anar més enllà de la rutina i d’una vida de consum. El lloc on algunes de nosaltres naixem ens predestina a una societat industrial, rígida i coordinada on no hi ha pèrdua ni amagatall. A la ciutat es creen zones d’exclusió, en una societat dividida per límits i separacions urbanes, elaborant així espais reduïts destinats a certs sectors de la societat més desfavorits.El pretext del civisme no és més que una barrera per evitar que es malmeti l’eina de l’urbanisme, una eina de control i uniformitat, mantenint així la pau social en els actes quotidians de cada individu. No ens movem en llibertat dins les seves imposicions, de la ciutat aparador, de les barreres al metro, dels milers de càmeres de videovigilància, de les patrulles en punts estratègics i un llarg etcètera.

Ens trobem, sense cap dubte, en un nou cicle motivat per la crisi econòmica que estem patint. La coacció, el control a diferents escales i l’abús de poder són cada vegada més patents. Les conseqüències són evidents: es crea una societat d’individus submisos, deshumanitzats, sense voluntat pròpia ni pensament lliure, amb una capacitat cada vegada més minvada per a qüestionar res, on el component d’allò més pròpiament humà està sent constantment assetjat.

CÀMERA, ACCIÓ I DISPARA és un concurs de fotografia contra el control, contra la normalització d’aquest aparell repressiu, que busca crear consciència i transformació social envers a aquest conflicte contra la llibertat individual i col·lectiva. Per això busquem imatges que estiguin relacionades amb el control social quotidià. Retrata el que sents, on està allò que t’oprimeix o que et posa en estat d’alerta, utilitza la imaginació. Dispara contra el que t’oprimeix a tu i al teu voltant, completant així un arxiu col∙lectiu que retrati la repressió, el seu aparell de control i tot allò que comporta, d’una forma més propera a la realitat que si la fotògrafa només fora una.

Creiem en la fotografia com una eina de lluita i rebutgem la fotografia que mostra la lluita com si fos un espectacle.

STOP cONTROL!
Lloc:CSA Can Vies
Mira també:cadfoto.noblogs.org/inici/
 
 
Sindicato Sindicat