Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Presentació documental Somos Viento (Oaxaca, Mèxic)

Data:Dijous 28 Novembre, 2013, Tot el dia
Organitzador*:CSA Can Sanpere
Descripció: Benvolguts companys i companyes,

Des del CSA Can Sanpere us volem convidar el proper dijous 28 de novembre a l'estrena i presentació del documental “Somos viento”. Aquest documental neix de les mans de les companyes mexicanes en lluita, concretament de la zona del Istmo d'Oaxaca, amb l'objectiu d'expandir la situació de les comunitats indígenes.

El documental vol reflectir la hipocresia de l'anomenat “capitalisme verd”, el qual sota pretextos superficialment ecologistes destrossa seguint lògiques capitalistes i imperialistes els models de vida comunitària de la regió del Istmo. Aquests porten una incansable lluita contra la construcció d'un centre d'energia eòlica al centre de les seves costes, les quals són la base de la seva economia i subsistència. Alhora es pretén denunciar com, sota el paraigües del progrés i en aquest cas de l'energia renovable o verda, s'imposen lògiques occidentals en territoris en resistència els quals reivindiquen de manera real i diària una pràctica comunitària, comunal, horitzontal i antiautoritaria.

Així, us volem fer arribar aquesta presentació des del CSA tant per assistir a la presentació com per generar un debat amb els productors mexicans del documental sobre el perill del capitalisme verd i de les seves conseqüències. Alhora també trencar la visió que tenim d'aquest país de mesoamèrica sacsejat, com les policies comunitàries del Guerrero, els feminicidis de Ciutat Juarez i Oaxaca i l'evolució dels territoris autònoms zapatistes.

Cal afegir que aquest documental també es presentarà a la Facultat de Biologia de la UB i al Casal Popular Atzur de Terrassa.

Moltes gràcies, us esperem el 28 de novembre a les 19h al CSA Can Sanpere (Premià de Mar).
Lloc:Premia de Mar
 
 
Sindicato Sindicat