Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Jornades: Economia i política, les dues cares de la crisi. Per una democràcia radical

Data:Dimecres 11 Desembre, 2013, 18:30 - 21:00
Descripció: Dimecres 27 de novembre, dimarts 3 de desembre i dimecres 11 de desembre

La profunda crisi econòmica dels darrers anys ha vingut acompanyada, tant a Catalunya com a Espanya, d’una greu pertorbació política: esgotament de la representació de les institucions de l’Estat i els partits polítics dominats, corrupció,...una crisi de legitimitat potser irrecuperable. A Catalunya s’ha d’afegir la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2010, que va rematar una interpretació molt restrictiva del dret a l’autonomia; de manera que la crisi ha suposat aquí l’exigència generalitzada del dret a decidir. Uns per tal d’aconseguir la independència de Catalunya, altres per a la construcció d’un Estat federal o amb dimensions confederals.
A més a més les polítiques públiques – incloses les de la Unió Europea - davant l’enorme crisi econòmica han anat adreçades a donar satisfacció als interessos dels grans poders econòmics, en detriment de les polítiques socials, comportant un atur massiu, pèrdua de drets socials, desigualtats multiplicades i un deteriorament de la democràcia.
Aquesta combinació de fets ha accentuat que el règim polític actual, configurat inicialment en els anys de la transició, sembli avui ben esgotat, incapaç d’oferir un futur esperançador a la ciutadania. Tot plegat ha originat també que múltiples veus comencin a parlar d’una segona transició política que doni pas a un nou procés constituent a Espanya i aculli de veritat les diverses demandes d’autogovern dels seus pobles.


3ª Taula: Per una sortida democràtica de la crisi

Les possibilitats de posta en marxa de polítiques amb suficient radicalitat democràtica capaces de superar la paràlisi actual.

Ponents:
-Josep Fontana: historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.
-Joan Subirats: catedràtic de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Moderador: Joaquim Sempere, professor emèrit de Sociologia de la UB.

Us hi esperem!

Entitats convocants:
ATTAC, ATTAC Acordem, Centre de Treball i Documentació (CTD), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Front Cívic de Catalunya, Institut de Drets Humans de Catalunya, Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals (DESC) i Revista Mientras Tanto.
Lloc:Sala d’Actes de CC.OO
Adreça:Via Laietana, 16 Barcelona
Mira també:www.cetede.org/spip.php
 
 
Sindicato Sindicat