Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Xerrada-debat "Les mobilitzacions populars estan construint la Pau a Colòmbia"

Data:Dimecres 20 Novembre, 2013, 19:00 - 21:30
Descripció: Xerrada-debat "Les mobilitzacions populars estan construint la Pau"


Amb Mary L'Hoeste: portaveu nacional per la regió Carib del Congreso de los Pueblos, integrant de la Confluencia de Mujeres para la Acción Pública en Colombia, membre del Comité Distrital de DerechosHumanos de Cartagena i participant del Movice (Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes de Estado) y de la Coordinación Colombia-Europa-Estados Unidos.

En l'últim any ha ressorgit la protesta social a Colòmbia a través de grans mobilitzacions populars. Al començament d'any van ser els miners, després el Paro Nacional Agrario que va mobilitzar durant més d'un mes a la majoria de la pagesia de diferents sectors agrícoles que demanaven canvis estructurals per a la pervivència de l'economia camperola i acabar amb l'històric abandonament i exclusió que viu el camp, víctima també del conflicte armat. Després van venir estudiants i el sector de la salut pública per defensar-se de la privatització que porta anys ensorrant allò públic. I fa un mes van sortir desenes de milers d'indígenes per adefensar els seus drets com a pobles originaris, la seva autonomia, la vida, la mare terra, cansats dels incompliments constants d'acords signats amb el govern. Tots els sectors socials estan exigint canvis profunds en l'estructura social, política i econòmica del país. Surten a les carreteres i places per exigir un canvi del model econòmic neoliberal que defensa el govern i les elits nacionals de la mà del capital transnacional que responen a la protesta amb repressió militar i policial. Les protestes també exigeixen la derogació dels Tractats de Lliure Comerç, defensen el territori dels grans megaprojectes; volen un país realment democràtic, incloent, amb justícia social: estan construint la Pau, amb majúscules.

Aquest dimecres els convidem a aquesta xerrada-debat per reflexionar entre tots i totes sobre el paper de les últimes mobilitzacions populars en la construcció de pau en el marc de la negociacions.
Lloc: Casa de la Solidaritat Dimecres, 20 de novembre de 2013 a les 19:00 h C / Vistalegre 15, Barcelona (Metro L3 - L2 Paral·lel - L2 Sant Antoni)
 
 
Sindicato Sindicat