Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Recorregut per la Gràcia de la Vigilància i el Control

Data:Divendres 14 Juny, 2013, 19:30 - 21:00
Organitzador*:MOAI/ ex-ateneu
Correu-e de l'organitzador: llavors@nodo50.org
Descripció: Amb el recorregut per Gràcia volem fer veure el gran nombre de càmeres i la presència ubiqua de les corporacions del control. De fet és el conjunt el que és asfixiant, una càmera a la porta d’una farmàcia aïllada no pot fer por a ningú... un núvol de càmeres a disposició d’un poder dotat de eines d’anàlisi és de témer.
Em quedat a les 19:30 davant del Banc Ocupat a la Travessera de Gracia.
///////////////////
El control social s’estén com una maligna planta enfiladissa al nostra voltant, no és res de nou... des de temps immemorials el nostre entorn ens vigila, arxiva dades, ens controla... podem dir que l’inici de la civilització ve lligat a, entre altres coses, al control i a la vigilància.
Els veïns xafarders vigilant les nostres anades i tornades, les tietes velles, alguns germans... que explicaven (i expliquen) als pares i patriarques.... i més enllà el senyor rector de la parròquia, l’alcalde, l’agutzil, els municipals i la guàrdia civil tenen els ulls obert i les orelles tieses... i encara més enllà el director de l’escola, el metge i el farmacèutic tancaven la trama que ens vigilava.
Qualitativament el control social fa uns anys era potser igual o més asfixiant, però quantitativament no es pot ni comparar!.
La “quantitat de control” disponible avui en dia multiplica per milers la de fa unes dècades i segurament d’aquí uns pocs anys serà per centenars de milers..
Primer de tot la capacitat de memòria és pràcticament il·limitada en la mida, però també en el temps (no existeix l’oblit ni la pèrdua involuntària de dades).
Els moderns suports de memòria fan que la mida dels fitxers, la seva durada (conservació) i velocitat d’accés sigui infinitament més gran que la dels arcaics arxiu en paper.
Els recursos tecnològics per el control són ara immensos i la seva “immensitat” no deixa de créixer. Des de el pare que pot controlar per GPS on es el telèfon del seu fill, fins l’estat (o alguna corporació) que pot revisar les imatges de videovigilància amb un programa de reconeixement facial... vídeo vigilància “intel·ligent”, biometria, computació ubiqua, bigdata, mineria de dades, nanotecnologies diverses...
Lloc:Sortida a les 19:30 davant del Banc Okupat a la Travessera de Gràcia, acaba a la Pça. de la Revolució sobre les 21:00
 
 
Sindicato Sindicat