Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Xerrada/Fòrum

Xerrada i documental amb gent de la ZAD

Data:Dijous 28 Març, 2013, 20:00 - 00:00
Descripció: Aquest dijous 28 de març quatre companyes que estàn vivint i resistint a la ZAD (Zona a Defensar) projectaràn un documental que han editat recentment sobre les resistències, els desallotjaments i les reocupacions que es van produir la tardor passada en aquesta zona rural de la Bretanya francesa, i ens explicaràn quina és la situació actual i el dia a dia de la vida a la ZAD.

VINE AL C.S.O LA CARBONERIA A PARTIR DE LES 20:00 HORES, NO T'HO PERDIS.
DEMANEM QUE FEU LA MÀXIMA DIFUSSIÓ DE L'ACTE.

Però, què està passant a la ZAD?

Des de fa 40 anys, una lluita veïnal i pagesa contra la construcció d’un macroaeroport; des de fa 10, l’ocupació de terres expropiades com a mètode de resistència; des de 2009, una crida a les gents de tot Europa a ocupar aquestes terres; des de l’any passat, més de 800 ocupants produint verdures ecològiques, una fleca autoconstruïda, espais comuns i altres projectes que converteixen la resistència en la creació d’una alternativa al sistema; i, des del 16 d’octubre passat, desallotjaments, detencions, ferits, resistències, reocupacions i manifestacions que han arribat a aplegar 40.000 persones. Tot això està passant a la Zona a Defensar de Nantes.

I, què és exactament la ZAD?

La ZAD, Zona a Defensar, és una àrea que s’estén sobre 2000 hectàrees de terra i es troba a 20 quilòmetres de Nantes, a la Bretanya, al nord-oest de França. Es tracta d’un espai molt valuós en termes monetaris per a inversors, bancs, empreses i per a l’Estat Francès, perquè en aquest lloc el sistema capitalista pretén construir un aeroport internacional, sense importar-li les conseqüències de saqueig i destrucció que implicaria tirar endavant aquest projecte. Els protagonistes d’aquest projecte han denominat a aquesta àrea Zona de desenvolupament i ordenament diferit -ZAD; no obstant, tots i totes aquelles que ha construït un espai col·lectiu i alternatiu de vida en aquest lloc basat en la cerca de la justicia social i ambiental des de l’anticapitalisme han decidit anomenar-la ZONA A DEFENSAR -ZAD.
Lloc:C.S.O La Carboneria
Adreça:c/Comte d'Urgell amb c/Floridablanca Metro L1 (Urgell) L2 (Sant Antoni)
 
 
Sindicato Sindicat