Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
error conn db

Passi de vídeo/Pel.lícula

La ZAD: una historia de resistencia rural

Data:Diumenge 24 Març, 2013, 16:00 - 18:00
Organitzador*:Can Masdeu
Descripció: El proper diumenge quatre companyes que estan vivint i resistint a la ZAD (Zona a Defensar) projectaran un documental que han editat recentment sobre les resistències, els desallotjaments i les reocupacions que es van produir la tardor passada en aquesta zona rural de la Bretaña francesa, i ens explicaran quina és la situació actual i el dia a dia de la vida a la ZAD.

Però, què està passant a la ZAD?
Des de fa 40 anys, una lluita veïnal i pagesa contra la construcció d'un macroaeroport; des de fa 10, l'ocupació de terres expropiades com a mètode de resistència; des de 2009, una crida a les gents de tot Europa a ocupar aquestes terres; des de l'any passat, més de 800 ocupants produint verdures ecològiques, una fleca autoconstruïda, espais comuns i altres projectes que converteixen la resistència en la creació d'una alternativa al sistema; i, des del 16 d'octubre passat, desallotjaments, detencions, ferits, resistències, reocupacions i manifestacions que han arribat a aplegar 40.000 persones. Tot això està passant a la Zona a Defensar de Nantes.

I, què és exactament la ZAD?
La ZAD, Zona a Defensar, és una àrea que s'estén sobre 2000 hectàrees de terra i es troba a 20 quilòmetres de Nantes, a la Bretanya, al nord-oest de França. Es tracta d'un espai molt valuós en termes monetaris per a inversors, bancs, empreses i per a l'Estat Francès, perquè en aquest lloc el sistema capitalista pretén construir un aeroport internacional, sense importar-li les conseqüències de saqueig i destrucció que implicaria tirar endavant aquest projecte. Els protagonistes d'aquest projecte han denominat a aquesta àrea Zona de desenvolupament i ordenament diferit -ZAD; no obstant, tots i totes aquelles que ha construït un espai col·lectiu i alternatiu de vida en aquest lloc basat en la cerca de la justicia social i ambiental des de l'anticapitalisme han decidit anomenar-la ZONA A DEFENSAR -ZAD.
Lloc:Can Masdeu
Preu:Gratix!
Mira també:www.canmasdeu.net
 
 
Sindicat