Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Manifest sobre la crisi de Rodalies Barcelona de RENFE
31 oct 2007
El món veïnal, sindicats i organitzacions de consumidors i usuaris del transport exigeixen reunir-se amb urgència amb el Ministeri de Foment amb la presència dels alcaldes de l’àrea metropolitana




MANIFEST DE LA PLATAFORMA D’ENTITATS SIGNANTS


Com a representants de la societat civil que som, i davant el desgavell que està provocant la construcció del Tren d’Alta Velocitat (TAV) al servei de Rodalies de Renfe, volem vehicular a l’opinió pública aquestes demandes per resoldre una situació de crisi que estem arrossegant des de fa mesos.


Demanem la convocatòria del Consell d’Usuaris de Renfe creat aquest juliol i en el qual les nostres entitats hi estan representades.
A més, pensem que cal crear amb urgència un Gabinet de crisi constituït per representants de les administracions implicades, aquest Consell d’Usuaris i les empreses operadores vinculades a la construcció del Tren d’Alta Velocitat (TAV) i a la gestió de Rodalies.

Exigim que en les obres es prioritzi la seguretat dels treballadors i de les persones usuàries, intensificant les inspeccions perquè ja no hi hagi més accidents laborals com els que s’han anat succeint.

Com a servei públic que és Rodalies, pensem que cal que es prioritzi la mobilitat dels viatgers i viatgeres per damunt dels terminis d’arribada del TAV, ja que percebem que aquesta no és la prioritat de la ciutadania.

Les entitats firmants d’aquest comunicat creiem que és necessària una reunió urgent amb el Ministeri de Foment, en la qual també hi estiguin convocats els alcaldes de l’àrea metropolitana i les nostres organitzacions com a representants de la societat civil.

Instem el Síndic de Greuges i la Fiscalia General de Catalunya que actuïn en la delimitació de responsabilitats d’aquest desgavell, ja siguin representants de les administracions públiques o de les empreses contractades.

Instem al Parlament a crear una comissió de seguiment d’aquesta crisi oberta per les obres del TAV.

Paral·lelament a aquestes actuacions, i vetllant per les persones usuàries, demanem que s’incrementin les accions informatives tant en els mitjans de comunicació públics com privats, pel bé comú de tota la ciutadania.

Pensem que s’ha d’agilitzar el procediment per fer les reclamacions i devolucions de les persones afectades, amb la creació de més oficines per dur-les a terme el més ràpid possible.

Les entitats signants ens reservem el dret de convocar la ciutadania a participar en accions de protesta per tal d’assolir les demandes d’aquest manifest.

Barcelona, 26 d’octubre del 2007
Entitats signants:

Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC)
Comissions Obreres del Barcelonès
Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)
Federació d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBaix)
Federació d’Associacions de Veïns del Bages
L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (L’OCUC)
Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest sobre la crisi de Rodalies Barcelona de RENFE
31 oct 2007
No se si em fa més por les ànsies de cadira de la Magdalena i tots els responsables d'aquest desgavell o algunes d'aquestes entitats que signeu aquest manifest. No me'n refio perque durant tota aquest temps que la població hem patit un abús rera un altre heu callat. On estaveu llavors??

No m'en refio perque fa més d'un any que estem patint una situació lamentable i en cap cas se us ha vist el pel. No me'n refio perque us atorgueu una representativitat de la societat civil que no teniu i perque crideu als alcaldes com si aquests fossin part afectada en aquest problema i cal recordar que els alcaldes que ara van de víctimes són part signant de l'arribada del TAV, són els que van decidir unilateralment que arribés i que passés per la part més difícil que podia passar. Veure ara a alguns d'aquests fent-se la víctima provoca arcades i veure que alguns que es diuen "representants de la societat civil" els criden a ells i no als afectats, encara més. Arcades i un tuf a merda impresionant.

No me'n refio perque després de tot això a sobre encara continueu sense demanar que s'aturi la construcció d'aquest tren elitista, perque a sobre teniu el morro de dir "que percebem que aquesta no és la prioritat de la ciutadania". Quina gran percepció, si senyor. Perque serà que quan tantes entitats constataven això que ara percebeu callaveu, perque serà que aquesta percepció que també van veure els alcaldes va fer que en cap cas a aquesta mateixa població se li preguntes si volien aquest tren o que volien i ho aprovessin per la cara. Perque serà que quan algunes entitats denunciavem la construcció d'aquest tren callaveu i les heu deixat soles, perque quan es denunciava l'inestabilitat d'un terreny deltaic deieu que no era per tant, i que amb la vostra tecnologia quasi alienigena tot s'arreglaria.

No me'n refio perque mentres les obres del TAV causaven la mort de tretze treballadors veu callar. Perque mentres el Prat es convertia en un formatge de gruyere veu continuar callats, inclús quan hi ha 400 denuncies de veïns heu callat, perque des de fa un any (no setmanes, un any!!!!) hem aguantat retards constants, massificacions, talls de línies, trasllats d'estacions i veu continuar callant. Perque mentres les obres ens martellejaven amb sorolls impresionants les 24 hores del dia callaveu, i mentres la pols i la merda ens omplia les cases també. Perque fins que no es va tallar el servei de rodalies veu continuar callant i ja hi havia cinc esvorancs a Bellvitge.

No me'n refio de vosaltres i tinc uns quants arguments per no fer-ho. El fomut del cas és que la població que patim aquest desgavell des de fa més d'un any no tenim a ningú de qui enrefiant-se, ni vosaltres, ni els alcaldes, ni els polítics, ni els tècnics, ni els sindicats ni ningú, perque tots esteu ficats en aquest all. Ni tansols ens podem refiar d'aquella colla de sectes que van fer una concentració friki l'altre dia per protestar i on el que menys es sentien eren consignes sobre la problemàtica. És una llàstima aquesta desorganització que deixa orfes a tantes persones i que fa que des dels txiringuitos de sempre ara ens volgueu posar veu quan callaveu mentres cridavem.

Jo des de la meva humilt individualitat també vull fer una crida, una crida perque us aneu a la merda tots els causants i els complices d'aquest colapse, perque demanem cadascú des de la nostra individualitat sempre que poguem que no volem el TAV, que exigim que torneu ja el transport públic que utilitzem, no per gust, milers de persones, que volem un transport públic digne i que almenys com a compensació no sigueu tan roins de fer-nos pagar el bitllet o posar-nos multes si ens colem. Us ho heu guanyat a pols. I no aneu d'indginats els que no heu patrit el problema i els que heu callat mentres tantes i tantes persones el patiem en pròpies carns.
Re: Manifest sobre la crisi de Rodalies Barcelona de RENFE
31 oct 2007
Un gran texto el de pratenc que tira por el suelo la pantomima de esas federaciones y asociaciones que ahora que hay cámaras deciden decir esta boca es mía.

TAV NO GRACIAS!
Re: Manifest sobre la crisi de Rodalies Barcelona de RENFE
31 oct 2007
Demanem d'una vegada per totes la paralització del TAV!
Ni el necessitem ni el volem, doncs está fent malbé el territori.

Millorem el transport que ja tenim!!
Una societat d'alta velocitat és la que volen els empresaris.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more